Sparta sikret plassen

Sparta klarte 1-1 borte mot Bryne, og sikret dermed plassen i 1. divisjon.

FK Sparta Sarpsborg
Foto: www.fkspartasarpsborg.no

- I dag er det en vanvittig deilig følelse å ha berget plassen i 1. divisjon, var det første Spartas hjelpetrener Nils Lexerød utbrøt etter kampen.

1-1 borte mot Bryne og spill i Adeccoligaen i 2007 var sikret.

 

 

 

Klarte det på egenhånd

Mye skulle gå galt i øvrige kamper i bunnsjiktet i 1. divisjon om FK Sparta Sarpsborg skulle miste plassen, men like fullt må det ha vært deilig å fikse det uten andres hjelp, skriver FK Sparta Sarpsborg på sine nettsider.

 

- Ja. Vi hadde god kontroll på resultatene i de andre kampene, og de gikk jo tidlig vår vei. Det gjorde at vi kunne senke skuldrene noe.

Men vi hadde, etter en litt treg start, god kontroll på denne kampen her. Det er fullt fortjent at vi spiller uavgjort. Det var godt at vi kunne spille sesongens siste kamp med kontroll, sier Nils Lexerød.

 

Startet nølende

Bortsett fra det første drøye kvarteret på kampen, hadde ikke FK Sparta Sarpsborg bare god kontroll, men de var også best i banespillet, spesielt de siste 20 minuttene av den første omgangen.

 

- Vi starter litt nølende og lar Bryne ta initiativet i kampen, men etter hvert får vi løftet laget litt høyere og vi blir mer aggressive.

Fra 25-30 minutter og ut omgangen er det vi som er klart best og begynner å produsere noen nestensjanser og får en fortjent scoring, og vi har faktisk et par store muligheter til for å gå opp i ledelsen, sier Nils Lexerød.

 

I den siste halvdelen av kampen hadde fortsatt FK Sparta Sarpsborg mye ball og god kontroll, men uten at veldig mye skjedde foran noen av målene.

 

- 2. omgang er jo en kamp hvor begge lag er litt mer forsiktige og det skjer ikke så mye der. Det er helt fortjent at vi spiller uavgjort i denne kampen, sier Nils Lexerød.

Brynes ene poeng var akkurat nok for Bryne til å holde Hønefoss bak seg på tabellen og gi hjemme- og bortekamp mot tredje siste lag i eliteserien, når kvalifiseringsspillet starter.