NRK Meny
Normal

Sparta-seier sikret seriespenning – men går ikke for gull

Sparta slo Storhamar 4–1 i eliteserien ishockey og skapte med det litt mer spenning i kampen om serietittelen. Akkurat det prøver Sparta-sjefen å glemme.

Tommy Kristiansen

JUBLER: Tommy Kristiansen scoret to av Spartas mål i toppkampen mot Storhamar.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Vi har hatt en fantastisk sesong så langt. Da er det farlig å se på tabellen. Vi har mål om å spille vår beste hockey i slutten av sesongen, sier Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

Med søndagens seier er Sparta ni poeng bak Storhamar i eliteserien, men har spilt en kamp mindre enn hedmarkingene.

Sparta har så langt i år vist seg som eliteserien beste hjemmelag, mens Storhamar var laget med best bortestatistikk.

Serieleder Storhamar hadde mer enn en rekke ute med skader, blant annet lagets beste poengplukker Kodie Curran. Lagets nye back, canadiske Kenney Morrison, var spilleklar, men sto også han plutselig oppført på klubbens skadeliste til bortemøtet i Sarpsborg.

Etter en jevn og målløs 1. periode var det serietoer Sparta som tok ledelsen i midtperioden. Troy Rutkowski satte inn den forløsende scoringen. Tommy Kristiansen var framme på en retur fra Oscar Östlund og gjorde 2–0.

Martin Rønilds redusering et snaut minutt før perioden var over tente en ny gnist hos gjestene, men hjemmelaget vartet opp med en flott kontring da Kristiansen kombinerte flott med Kyle Osterberg til 3–1. Niklas Roest satte 4–1 i åpent mål.

Men Sparta-treneren er tydelig på at det ikke er kampen om seriegullet som opptar ham.

– Vi skal ikke endre på noe og legge resultatene litt til side. I alle hockeyligaer er det sluttspillet og NM-gullet som er nummer en. Planen er å være best i slutten av sesongen når kampen om norgesmesterskapet står, sier Nilsen.

Tett og jevnt i Lillehammer

I det skjedde langt mer i åpningsperioden i Kristins Hall, der Lillehammer slo Lørenskog 6–4.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Brett Cameron, som nok en gang var effektiv i overtall. Lørenskog, som har kommet betydelig bedre med i det siste, utlignet ved Magnus Henriksen før Marc Magel sendte gjestene i føringen.

Joey Benik sto for vertenes utligning mot slutten av perioden. En ny fulltreffer fra Hagel førte Lørenskog i ny ledelse i midtperioden. Christian Fosse utlignet i undertall kort etter. Simon Rønold var sist på pucken og gjorde 4–3 i et nytt overtallsspill.

Cameron scoret sitt annet mål til 5-3-ledelse tidlig i tredje periode. Eirik Lavik skapte en viss spenning resten av kampen, mens Stephane Vigier avgjorde det hele i åpent mål til 6–4.

Viktige MS-poeng

Manglerud Star, som fører an i kampen mot Stjernen og Lørenskog om de to siste sluttspillplassene, tok imot Frisk Asker og tok viktige poeng med 3–1. Askerlaget tok ledelsen ved Oscar Nilsson i midtperioden, men gleden varte i bare i åtte sekunder før Sander Boroczky utlignet.

MS tok føringen i 3. periode da Dylan Richard og Jesper Hoel scoret hvert sitt mål og sikret tre tiltrengte poeng.

Stjernens Joachim Sundelius ble matchvinner i forlengningen da Stjernen slo Vålerenga 4–3 etter forlengning.

Samme mann gjorde 1–0 i 1. periode, og lenge var det kampens eneste mål. Marcus Brynhisveen doblet til 2–0 tidlig i tredje periode.

Vålerenga kom kraftig tilbake mot slutten av kampen og øynet nytt håp da Thomas Olsen reduserte. Lagets notoriske storscorer Tobias Lindström sto for utligningen til 2–2.

Marcus Brynhisveen ga vertene ny ledelse med 2.20 igjen av kampen. Med målvakten ute utlignet Thomas Olsen 1.08 før slutt i ordinær tid, slik at kampen gikk til forlengning.

Der scoret Sundelius sitt annet mål med 12 sekunder igjen. Stjernen tviholder på åttendeplassen, med Lørenskog halsende to poeng bak.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hele avlinger tapt i tørken

    – Mange bønder er hardt ramme av tørken. Det sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

    – Jeg får mange telefoner hvor bønder forteller at de frykter at mer eller mindre hele avlinga er tapt. Dette bekymrer oss, sier han. Regnbygene de siste dagene kom for sent for en del kornbønder.