NRK Meny
Normal

– Sesongen har ikke vært en fiasko

Sparta Warriors har allerede startet arbeidet foran neste sesong, og ser lyst på fremtiden.

Sparta Warriors vs. Stavanger Oilers

Sparta Warriors klarte ikke å følge opp gullsesongen i 2011.

Foto: Vidar Tangerud

Leder i Sparta Sport AS -Tore Jobs

Daglig leder i Sparta, Tore Jobs, har allerede startet forberedelsene foran neste sesong.

Foto: NRK

Som regjerende serie- og Norgesmester var det knyttet store forventninger til Sparta Warriors foran årets sesong.

Etter gårsdagens tap mot Lillehammer var fasiten for sesongen klar. Det endte med 5. plass i serien og kvartfinalen i NM. Men daglig leder i klubben, Tore Jobs sier at sesongen ikke kan beskrives som en fiasko.

– Nei, nei, nei. Fiasko er et veldig sterkt ord, så det er det ikke. Hvis man ser på hvilke økonomiske ressurser Stavanger og Lørenskog har, så kan de hente spillere som Sparta aldri har hatt råd til å hente. Det er de to desidert beste lagene på papiret. Men vi kan være ærlige å si at sesongen ikke har blitt som vi hadde håpet på.

– Vålerenga er det laget som har gjort det best i forhold til ressurser, og det er mest skuffende at vi hadde så mange poeng opp til dem i serien.

Les også:

Mistet mange spillere

Sparta Warriors vs. Stavanger Oilers

Spartas keeper, Phil Osaer blir en viktig mann for laget neste sesong.

Foto: Vidar Tangerud

Nestleder i supporterklubben Blue Warriors, Trond Hansen sier at han ikke hadde forventet at laget skulle følge opp resultatene fra fjorårssesongen. Men han innrømmer at årets sesong har vært for svak.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært en skuffende sesong. Det var høye forventninger før sesongen, men personlig så hadde jeg ikke forventet at vi skulle gjøre det like som bra i fjor. Vi hadde et mindre budsjett, og kanskje ikke like gode spillere som vi hadde i fjor.

Og nettopp spillerstallen er kanskje det som har vært akilleshælen til laget fra «Hockeytown». Ti av klubbens sentrale spillere i gullsesongen forlot klubben – uten å bli fullverdig erstattet.

– Vi har beholdt en god stamme i laget, men i fjor traff Tore Jobs veldig bra på spillerkjøpene. Han treffer nok ikke like godt en gang til, mener Hansen.

– Noen av dem forsvant naturlig, men noen hadde vi håpet på å kunne beholde, og det klarte vi ikke. Det har vært stor omsetting av spillere. Etter tre år med to gull, to sølv og en bronse så kom det en mellomsesong, sier Jobs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hockeyfest i Sarpsborg

Slik så det ut da Sparta Warriors feiret NM-gullet, populært kalt «bøtta», i fjor.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

– Kan ikke konkurrere økonomisk

Nå har klubben allerede startet både evalueringen av denne sesongen, og begynt planleggingen for å stå best mulig rustet foran neste sesong.

– Vi har jobbet for neste sesong veldig lenge, og vi har evaluert hva vi kunne gjort annerledes denne sesongen. Laget vi hadde i år burde ha gått til semifinalen, men vi skal se hva vi kan bli bedre på. Vi kan uansett ikke konkurrere med Lørenskog og Stavanger på lønnsnivå. Da må vi være flinkere på noe annet.

Også Trond Hansen ser positivt på neste sesong.

– Jeg tror det bare kan bli bedre. Det gjelder å beholde stammen og bygge videre, så det ser bra ut. Jeg tror det blir bedre både på supportersiden og for laget.

Og han lover samtidig at han skal fortsette å støtte laget fra tribuneplass.

– Det skal nok mye til før jeg holder meg borte fra amfien.

Sparta starter for øvrig opp arbeidet med å renovere Sparta Amfi i sommer. Tore Jobs regner med at arbeidet vil være ferdig i løpet av to-tre år.

– Sparta Amfi kommer til å være en fin arena for norsk ishockey i mange år fremover.

Sparta Warriors vs. Stavanger Oilers

Supporterne har ikke gitt opp håpet om en ny gullsesong i Sparta Amfi.

Foto: Vidar Tangerud

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkuhell på E6

    Det har vært et trafikkuhell på E6 ved Missingmyr i Råde i retning Moss. Trafikken passerer, men det er kø på stedet.

  • Dahl Andersen ny sykehusdirektør

    Irene Dahl Andersen blir konstituert som ny direktør for Sykehuset i Østfold inntil videre. Just Ebbesen har blitt enig med styreleder i Sykehuset Østfold om å gå av som direktør. Det kom frem på et ekstraordinært styremøte søndag, melder sykehuset.