NRK Meny
Normal

Sparta på tilskuertoppen

Sparta trekker flest tilskuere av alle i ishockeyserien.

Sparta Warriors-supportere jubler i Sparta Afmi.
Foto: Espen Evensen / NRK

Sparta trekker flest tilskuere i eliteserien i ishockey. Så langt denne sesongen har Sparta hatt et snitt på 2.200 tilskuere på 11 hjemmekamper.

Ingen andre lag har trukket så mye publikum i år.

Det gleder leder i ishockeyklubben Sparta Sarpsborg, Morten Carlsson.

- Vi gjør det bra sportslig på isen, og det kommer av at vi har gjort ting riktig i mange år. Vi får gevinst for det nå, sier Morten Carlsson.

Over 17.000 tilskuere

Publikum har vist å sette pris på iskrigerne i Sparta denne sesongen. 17.613 tilskuere har besøkt Sparta Amfi før gårsdagens runde.

I går vant Sparta 3-0 over Stavanger. Da var det 1.816 tilskuere på plass.

Sparta trekker langt flere publikummere enn de øvrige Østfold-lagene. Stjernen har så langt trukket 8329 tilskuere, mens Comet så langt har trukket 8.081 tilskuere på sine hjemmekamper.

Troner øverst

Sparta er nå alene på tabelltoppen i eliteserien, to poeng foran Vålerenga. Nettopp det at laget er i toppen gjør at publikum strømmer til Sparta Amfi, tror Morten Carlsson.

- Vi er i toppen, og publikum i Sarpsborg har venta på det i alle år. Vi er nesten utsolgt på sitteplasser på hjemmekamper nå. Folk har sikra seg sesongkort for å kunne ha sitteplassene sine i sluttspillet, sier Carlsson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte avgjørelse om navnendring

    Kommunestyret i Eidsberg valgte i går å utsette avgjørelsen om nytt navn for handelsområdet ved Slitu, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget om å kalle det for Mysen handelspark Slitu har fått kraftig kritikk fra beboerne i området som mener det ikke har noe med Mysen å gjøre.

  • Veien ryddet etter trafikkuhell

    Bilene er fjernet etter et trafikkuhell på riksvei 111 ved Vesten i Fredrikstad. En bil kjørte på en annen bakfra, men det skal ikke ha vært personskader.