NRK Meny
Normal

Sparta må bli i andredivisjon

Formannskapet i Vestre Toten sa i dag ja til å innvilge Raufoss Fotball et lån på 7 millioner kroner. Dermed kan det se ut til at Fotballklubben Sparta Sarpsborg ikke får plassen deres i førstedivisjon.

Sarpsborg stadion
Foto: Glenn Thomas Nilsen

I morgen blir det endelig klart om Raufoss Fotball har etterkommet det kravet som Fotballforbundet har satt for at klubben fortsatt får beholde sin profflisens og spille i 1. divisjon også neste år.

Håpet svinner

I motsatt fall ville Sparta Sarpsborg fått tilbudet om å kunne spille i 1. divisjon også i 2008. 

Lokalpolitikere og det lokale næringslivet i Raufoss er gått sammen for å skaffe 7,1 millioner kroner til Raufoss Fotball i håp om at fotballforbundet vil gi klubben lisens for 2008.

Hvis forbundet godtar dette, vil klubben være sikret 1. divisjonsspill.

Trenger 7.1 millioner

Formannskapet i Vestre Toten kommune behandler saken i dag. Møtet begynte klokka ni.

Formannskapet kommer til å støtte forslaget om mellomfinansiering av Raufoss Fotball. Klubben trenger 7,1 mill. kroner. Fem mill. blir låst kapital, mens kommunen garanterer for 2,1 millioner. Dette er kommunens egenkapital som de låner til banken, som dermed kan gi lån. Kommunen vil derfor ikke tape noen penger.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.