NRK Meny
Normal

Sparta Sport AS har betalt momskravet

Selskapet ble begjært konkurs av Skatt Øst på grunn av manglende innbetaling.

Pål Karlsen

Daglig leder i Sparta Sport AS, Pål Karlsen.

Foto: Dagfinn Heidenberg

Skatt Øst begjærte Sparta Sport AS konkurs på grunn av manglende innbetaling av moms. Selskapet er driftsselskapet til eliteserielaget i ishockey, Sparta Warriors.

Daglig leder Pål Karlsen sier hele beløpet blir betalt om kort tid.

– Dette er et krav som vi selvfølgelig har kjent til og planlagt å betale en god stund. Det resterende beløpet blir betalt i løpet av dagen eller senest i morgen formiddag, sier han.

Er det fare for at Sparta nå blir slått konkurs?

– Nei, det er det overhodet ikke.

Like etter klokken 15.00 sendte Sparta Sport AS en mail til NRK med en kvittering for at all skyldig moms, totalt 969.937 kroner, er innbetalt til Skattedirektoratet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sparta innbetaling

Sparta skal nå ha betalt hele kravet på den manglende innbetalingen av moms.

Foto: Skjermdump/Sparta

Mangler opp til 1,5 millioner kroner

Sparta hadde i fjor et overskudd på 280.000 kroner og en resultatforbedring på én million kroner. Karlsen innrømmer at selskapet allikevel vil slite med likviditeten i tiden fremover.

– Men det er også veldig mye positivt der ute, så vi ser for så vidt lysere på fremtiden enn vi har gjort på veldig lenge, sier Karlsen.

– Vi betaler en stor sum i løpet av dagen for å løse opp i alt. Men da er også alt betalt, så dette har vi holdt av penger til og det er etter planen, legger han til.

Betyr det at dere kan starte med blanke ark i morgen?

– Vi skulle gjerne ønske at vi kunne starte med blanke ark i morgen, men vi må nok ha noen måneder til før vi har det. Vi mangler mellom 1 og 1,5 millioner før vi er på helt blanke ark.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Én død i togpåkjørsel

    En person døde da vedkommende ble påkjørt av toget sør for Asko i Vestby, melder politiet i Follo på Twitter. Østfoldbanen er stengt mellom Vestby og Moss. NSB setter opp alternativ transport.