NRK Meny
Normal

Spillerne i Sparta åpner for dialog

Fredag var Sparta i møte med spillerorganisasjonen NISO for å diskutere lønnskutt.

Sparta Warriors-supportere jubler i Sparta Afmi.

Spartas supportere har ikke mye å juble for om dagen.

Foto: Espen Evensen / NRK

Leder i Sparta Sport AS -Tore Jobs

Tidligere daglig leder i Sparta Warriors, Tore Jobs.

Foto: NRK

I løpet av sommerens oppryddingsaksjon har lederne i klubben funnet ubetalte regninger for over 100.000 kroner, det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Regningene er ikke bokført.

Tidligere daglig leder i klubben Tore Jobs, som valgte å fratre sin stilling i klubben på forsommeren, forklarer regningene med at han var uenig i dem, og at de skulle sjekkes nærmere.

– Det var to regninger fra leverandører som jeg mente klubben ikke skulle hatt, mens den tredje regningen skulle sjekkes ut om den var riktig eller ikke. Det er ikke sånn at Sparta fant en plastpose med regninger etter at jeg sluttet, sier Jobs til avisen.

Problemene overrasket styret

Etter at klubben brøt samarbeidet med Jobs har det kommet frem at den økonomiske situasjonen er verre enn de fleste ante.

Styreleder Morten Frøid i Sparta Sport AS sier til avisen at problemene kom overraskende på styret.

– Vi visste at den økonomiske situasjonen var ille, men vi visste ikke at det var krise. Da styret fikk et sannferdig bilde av situasjonen synes jeg vi viste handlekraft, sier han.

Sparta er pålagt å spare 800.000 kroner for å få lisens for spill i eliteserien kommende sesong.

– Et sted må vi kutte

Morten Carlsson har nylig tatt over som daglig leder i Sparta. For to dager siden leverte han en oppsigelse til en av de to trenerne i klubben for å spare penger.

Det ligger nå klart et forslag som vil innebære at spillerne får redusert 12,5 prosent i lønn som totalt vil utgjøre 480 000 kroner ut året. Det er det ingen som er glade for, spesielt ikke spillerne. Men lagkapteinen i Sparta har forståelse for innsparingene.

– Et sted må vi kutte for å få lisens. Alternativet er å ikke ha en klubb å spille for, sier Jonas S. Andersen som presiserer at de ikke har godtatt 12,5 prosent i lønnskutt.

Det er spillerorganisasjonen NISO som forhandler for spillerne.

Etter fredagens møte med NISO var det ingen som ønsket å kommentere innholdet i møtet. Også daglig leder, Morten Carlsson var ordknapp.

– Vi har hatt et møte med NISO og vi har en god dialog. Det er det vi kan si nå, sier Carlsson.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.