NRK Meny
Normal

Sparta beholder teten

Sikret seg tre poeng i sluttminuttet mot Stavanger Oilers.

Sparta - Stavanger

Christopher Henriksens mål 47 sekunder før kampslutt sørget for at gjestene fra Sarpsborg kunne reise hjem fra Siddishallen med tre poeng lørdag.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Stavanger Sparta Sarpsborg 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Kampen mellom de to topplagene i Eliteserien var målløs i første periode, og det var hjemmelaget fra Stavanger som dominerte perioden.

Stavanger Oilers fikk seg en nesestyver i andre periode, da Sparta tok ledelsen ved Henrik Malmström.

Sarpsborg-laget var på hugget, men selv om Sparta-keeper Phil Osaer hadde en strålende kveld på jobb, klarte han ikke å hindre at Oilers reduserte etter ni minutter i andre periode ved Snorre Hallem.

Kampfakta

På håret for Sparta

Den tredje perioden så ut til å ende uten scoringer, men Christopher Henriksens mål 47 sekunder før kampslutt sørget for at gjestene kunne reise hjem med tre poeng.

I en annen kamp i Eliteserien lørdag slo Lørenskog - Vålerenga 4-1 (2-0, 0-1, 2-0).

Sparta Sarpsborg står nå med 84 poeng på 34 kamper, og nærmeste lag er Stavanger Oilers med 66 poeng på 32 spilte kamper.

Sparta har nå ut til å ha dratt skikkelig fra de øvrige, og seieren i Stavanger lørdag kan ha vært den endelige bekreftelsen på at seriegullet havner i Sarpsborg.

Tabellen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box