NRK Meny
Normal

Sparta beholder teten

Sikret seg tre poeng i sluttminuttet mot Stavanger Oilers.

Sparta - Stavanger

Christopher Henriksens mål 47 sekunder før kampslutt sørget for at gjestene fra Sarpsborg kunne reise hjem fra Siddishallen med tre poeng lørdag.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Stavanger Sparta Sarpsborg 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Kampen mellom de to topplagene i Eliteserien var målløs i første periode, og det var hjemmelaget fra Stavanger som dominerte perioden.

Stavanger Oilers fikk seg en nesestyver i andre periode, da Sparta tok ledelsen ved Henrik Malmström.

Sarpsborg-laget var på hugget, men selv om Sparta-keeper Phil Osaer hadde en strålende kveld på jobb, klarte han ikke å hindre at Oilers reduserte etter ni minutter i andre periode ved Snorre Hallem.

Kampfakta

På håret for Sparta

Den tredje perioden så ut til å ende uten scoringer, men Christopher Henriksens mål 47 sekunder før kampslutt sørget for at gjestene kunne reise hjem med tre poeng.

I en annen kamp i Eliteserien lørdag slo Lørenskog - Vålerenga 4-1 (2-0, 0-1, 2-0).

Sparta Sarpsborg står nå med 84 poeng på 34 kamper, og nærmeste lag er Stavanger Oilers med 66 poeng på 32 spilte kamper.

Sparta har nå ut til å ha dratt skikkelig fra de øvrige, og seieren i Stavanger lørdag kan ha vært den endelige bekreftelsen på at seriegullet havner i Sarpsborg.

Tabellen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vådeskudd i politigarasje

    Politiet har varslet Politidirektoratet om et vådeskudd avfyrt i politiets garasjeanlegg i Halden. Hendelsen skjedde en natt i slutten av april, da en politimann skulle pakke bort sin mp5. Politimannen sto mellom to politibiler da det skarpe skuddet gikk av i betonggulvet mellom bilene. Ingen ble skadet i hendelsen.

  • Båt gikk i ring

    Det ble i natt iverksatt redningsaksjon etter melding om en båt som gikk i ring i Mossesundet. Fører la selv til land med promille godt over lovlig verdi, skriver politiet på Twitter. Redningsaksjon avblåst. Båtfører anmeldt.