NRK Meny
Normal

Sparer millioner på energi

Saugbrugs, Borregaard og Peterson vil spare milloner i et femårig energieffektiviseringsprogram i regi av NVE.

Norske Skog Saugbrugs
Foto: Rainer Prang / NRK

Åtte bedrifter i treforedlingsindustrien skal spare tilsammen 73 GWh i året ved å delta i et femårig energieffektiviseringsprogram i regi av Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Rundt to millioner kroner vil bedriftene spare på tiltakene hvert år, skriver Teknisk Ukeblad.

 

Industri
Foto: Rainer Prang / NRK

Storforbrukere av strøm

Innen 2009 skal de åtte bedriftene ha gjennomført 77 konkrete effektiviseringstiltak som de selv har identifisert.

De åtte er Norske Skog Saugbrugs i Halden, Norske Skog på  Hønefoss, Norske Skog Skogn,  Peterson Linerboard AS, Moss, Peterson Linerboard AS, Ranheim, Södra Cell Tofte AS, Tofte og Borregaard Industrier AS, Sarpsborg . 

Får fordeler av investeringer i energieffektivitet

Vilkårene for å bli med i programmet, er at bedriften må etablere egen energiledelse som gjennomfører analyser og tiltak for å effektivisere bruken av elektrisk energi. Ledelsesfunksjonen må sertifiseres, skriver Teknisk Ukeblad

Programmet, som går under navnet "Program for energieffektivisering i energiintensiv industri" (PFE) har pågått siden desember 2005, og i løpet av de kommende tre årene skal bedriftene  investere totalt 20 millioner kroner for å gjennomføre tiltakene.

Samtidig får de fritak for el-avgifter på tilsammen 21,7 millioner kroner. Til sammen blir støtten til bedriftene 30 øre/kWh spart elektrisk energi.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dansk spiss til Sarpsborg 08

    Den danske spissen Ronnie Schwartz har skrevet toårskontrakt med Sarpsborg 08. 28-åringen har spilt i Frankrike og Danmark.

    Ronnie Schwartz
    Foto: Sarpsborg 08