NRK Meny
Normal

Sp takker nei til ordførertilbud

Senterpartiet vil ikke si ja til frieriet fra Høyre og Frp. Dermed blir det fire år i opposisjon på de borgerlige i Hobøl.

Etter valget skrev Senterpartiet under en avtale med Ap og Venstre, noe som sikret Håvard Osflaten (Ap) ordførerkjedet i de fire neste årene.

Men i helgen ble det sådd tvil om samarbeidet ville holde, da Senterpartiet fikk et tilbud fra Høyre og Frp: Hvis Sp ble med på en flertallskonstellasjon med de borgerlige, skulle Sp få ordføreren.

I går ble det klart at Sp ikke ønsker å bryte samarbeidet med Ap og Venstre.

– Fristende tilbud

– Det var et fristende tilbud, men alle de involverte har vært enige om at vi skal takke nei. Vi har inngått en kontrakt, og vi må være til å stole på, sier Sp’s forhandlingsleder Eivind Mjærum til Smaalenenes Avis.

Frps avtroppende ordfører Håvard Jensen sier til avisa at han ikke er skuffet.

– Hvis man blir skuffet i politikken, må man finne på noe annet å gjøre. Det står respekt av Sp’s avgjørelse. Men jeg er litt overrasket over at et parti kan glemme fire år med veldig godt samarbeid, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08