NRK Meny
Normal

Sp takker nei til ordførertilbud

Senterpartiet vil ikke si ja til frieriet fra Høyre og Frp. Dermed blir det fire år i opposisjon på de borgerlige i Hobøl.

Etter valget skrev Senterpartiet under en avtale med Ap og Venstre, noe som sikret Håvard Osflaten (Ap) ordførerkjedet i de fire neste årene.

Men i helgen ble det sådd tvil om samarbeidet ville holde, da Senterpartiet fikk et tilbud fra Høyre og Frp: Hvis Sp ble med på en flertallskonstellasjon med de borgerlige, skulle Sp få ordføreren.

I går ble det klart at Sp ikke ønsker å bryte samarbeidet med Ap og Venstre.

– Fristende tilbud

– Det var et fristende tilbud, men alle de involverte har vært enige om at vi skal takke nei. Vi har inngått en kontrakt, og vi må være til å stole på, sier Sp’s forhandlingsleder Eivind Mjærum til Smaalenenes Avis.

Frps avtroppende ordfører Håvard Jensen sier til avisa at han ikke er skuffet.

– Hvis man blir skuffet i politikken, må man finne på noe annet å gjøre. Det står respekt av Sp’s avgjørelse. Men jeg er litt overrasket over at et parti kan glemme fire år med veldig godt samarbeid, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50

  • Trafikkuhell Jeløya

    Det har vært et sammenstøt mellom en bil og en skuter i krysset Nesveien/Eddaveien på Jeløya. Nødetatene er på stedet, melder politiet på Twitter.