NRK Meny
Normal

Sp desperate etter medlemmer

Hvaler Senterparti bønnfaller innbyggerne om å melde seg inn i partiet.

Senterpartiet
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Senterpartiet på Hvaler sliter. Før helgen sendte partiet ut et skriv til alle innbyggerne der de oppfordrer folk til å melde seg inn i partiet.

Årsaken er at partiet har for få folk som vil engasjere seg aktivt i politikken.

Sliter med rekruttering

"Vi er et lite parti i en liten kommune, og er sårbare når noen flytter eller av andre grunner ikke kan eller vil være aktive. Vi sliter derfor nå med å finne de personene som vil være aktivt med i det politiske arbeidet".

Slik lyder starten av skrivet som før helgen ble sendt ut til kommunens innbyggere. Hans Herman Utgård i Senterpartiet mener dette er en helt normal måte å henvende seg til folket på.

- Hvis man ikke får folk til å stille, kan vi jo ikke lage liste heller. Og da sitter man igjen med bare fire partier det går an å velge mellom. KrF er jo også ute av bildet denne gangen, så det er egentlig ikke noe sentrumsalternativ igjen, sier Utgård. 

Lite respons

Senterpartiets Hans Herman Utgård innrømmer at responsen fra Hvaler-beboerne så langt ikke akkurat har vært overveldende.

- Jeg kan jo ikke si at vi har blitt rent ned, nei. Jeg har snakka med et par personer som har sett brevet, men jeg har ikke blitt oppringt av noen som har meldt seg.

Varaordfører og SV-mann, Øivind Fjellberg, synes det er trist at Senterpartiet sliter som de gjør med å rekruttere folk.

- Folk er jo engasjerte og mener ting, men det å engasjere seg i et parti er tydeligvis ikke like lett. Det er klart det er trist hvis det er så få folk at de ikke klarer å stille en liste, sier Øivind Fjellberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Askim

    Tre biler er involvert i en trafikkulykke iVammaveien ved Indre Østfold Renovasjon. Nødetatene er på vei, melder politiet på Twitter.

  • Oppsagt via sms

    13 ansatte i Medietilsynet i Fredrikstad mister jobben, sju fikk i dag sms om at de de ikke har fått plass i den nye organisasjonen, skriver Fredriksstad Blad. Der fikk de også beskjed om å møte til samtale om sluttavtale,