NRK Meny
Normal

Sov i stjålet bil full av tyvgods

En kjenning av politiet hadde fått enda en ny sjanse av tingretten og skulle utføre samfunnsstraff. Onsdag kveld ble han pågrepet igjen - nå funnet sovende i en stjålet bil som var full av tyvgods.

Krimsjef i Sarpsborg, Kai Andersen

Krimsjef i Sarpsborg Kai A. Andersen.

Foto: Anders Winlund / NRK

– Vi pågrep en gammel kjenning på Greåker onsdag ettermiddag, forteller krimsjef Kai A. Andersen ved politiet i Sarpsborg.

Mistenker ruskjøring

Mannen ble funnet sovende i en bil som var blitt stjålet fra Alvim i Sarpsborg tidligere i uken. I bilen lå det en del gjenstander som trolig er tyvegods som stammer fra innbrudd hos Bygtec i Sarpsborg og en container som stod plassert ved Sarpsborg stadion.

– Vi mistenker at mannen har kjørt bilen i ruset tilstand, så det er tatt nødvendige prøver, forteller Andersen.

Brudd på vilkår

Mannen, som er i slutten av 20-årene, ble nylig dømt til å utføre samfunnstjeneste. Denne tjenesten var akkurat påbegynt.

– En slik dom innebærer jo visse betingelser. Og de betingelsene synes ganske klart brutt i dette tilfellet, sier Andersen. – Dermed kan det bli aktuelt å fremme en omgjøring av samfunnsstraffen til ubetinget fengsel.

Mannen overnattet i arresten, og blir avhørt i dag.

– Vi skal ikke se bort fra at det er aktuelt å begjære mannen varetektsfengslet også, avslutter Andersen.

Twittermelding

Twittermelding fra politiet i Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Ordføreren forstår rådmannens valg

    – Jeg forstår at det er en vanskelig situasjon for rådmannen personlig, sier ordfører i Fredrikstad Jon-Ivar Nygård (Ap), etter at det i dag ble kjent at rådmannen i Fredrikstad, Ole Petter Finess sier seg villig til å gå av. Rådmannen har vært i hardt vær i varslersaken og flere partier stemte før sommeren for mistillit til rådmannen. Ordføreren forstår rådmannens valg om å tre til siden.