NRK Meny
Normal

– Han vil bli dypt savnet

– Hele vårt selskap i Norge er i sjokk etter drapet, sier daglig leder Morten Arnesen i dataselskapet Itelligence.

Mann drept i Fredrikstad

I denne boligen ble Naser Abdol Mohamady funnet skutt på lørdag. Nå er kollegaene i dyp sorg.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

Lørdag kveld ble den 36 år gamle IT-konsulenten Naser Abdol Mohamady skutt og drept i sitt eget hjem på Nabbetorp i Fredrikstad.

Han var dyktig, pliktoppfyllende og en person det aldri var konflikter rundt.

Morten Arnesen

– Dette er sjokkerende for oss. Det er en situasjon vi aldri kunne se for oss skulle inntreffe, sier Morten Arnesen. Han er daglig leder på Mohamadys arbeidsplass, det internasjonale dataselskapet Itelligence.

Morten Arnesen, Itelligence

'En flott kollega er borte, vi sørger og tenker på hans nærmeste', Morten Arnesen, daglig leder i datafirmaet Itelligence.

Foto: Itelligence

Kontaktet politiet

Arbeidsplassen ble ikke informert om drapet, før de selv tok kontakt med politiet mandag ettermiddag.

– En kollega hadde avtalt møte med Naser søndag, så vi hadde forsøkt å få kontakt i to dager. Naser var alltid presis og til å stole på, så vi ble bekymret og ringte politiet mandag ettermiddag, forteller Arnesen.

Var svært godt likt

Han beskriver sin nære medarbeider som svært godt likt av kollegaer og kunder.

– Han var dyktig, pliktoppfyllende og en person det aldri var konflikter rundt. Nå går tankene våre til hans nærmeste, til Nasers etterlatte og pårørende. Vi prøver å gjøre det vi kan for at de har det de trenger i en vanskelig tid i dagene og ukene som kommer, sier Arnesen.

Onsdag holdt Itelligence minnestund for den drepte 36-åringen.

– Vi fikk snakket om det som har skjedd, og om Naser som person. Han har jobbet hos oss i flere år, og det vi har å si om han er unisont positivt, sier Arnesen.

Ukjent motiv

For kollegaene er det mysterium hvorfor noen ønsket livet av Naser Abdol Mohamady. Heller ikke politiet har kunnet slå fast noe motiv ennå.

En 46 år gammel mann meldte seg for politiet få timer etter drapet. Han innrømmer å ha skutt, men nekter straffskyld. Politioverbetjent Jan Ekeberg sier til NRK onsdag kveld at motivet for drapet fortsatt ikke er helt klarlagt, og at saken etterforskes bredt.

46 åringen er varetektsfengslet for åtte uker, siktet for overlagt drap.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.

  • Lager kjølebokser til hjemlevering

    Kjølebokser til hjemlevering av mat testes nå ut hos 100 husstander i Moss. Gründere er i ferd med å etablere produksjon i Moss, målet er tilby markedet for hjemlevering av mat en løsning hvor varer kan leveres uten at folk er hjemme, skriver Dagens Næringsliv.