NRK Meny
Normal

– Vis hele Norge rar gange i kveld

«Silly walk-skiltet» på Ørje har gjort inntrykk på redaksjonen i NRKs Sommeråpent. Så når veteranfolkevognbussen «Basse» med utsendte reportere kommer til Ørje i dag, får skiltet masse oppmerksomhet.

Silly Walk i Ørje

Ruth Ingeborg Vaaler, ordfører Kjersti Nythe Nilsen og Reidar Johannes Søby i aksjon.

Foto: Siw Mariann Strømbeck

I morgentimene er det knyttet litt spenning til om «Basse» kommer seg til Ørje i dag. Den 54 år gamle folkevognbussen har vært på verksted over natten, såpass gamle biler har jo sine utfordringer.

– Vi satser på at det skal gå bra og at vi kommer oss av gårde med «Basse», sier Nora Thorp Bjørnstad, som skal sende fra Ørje i kveld.

Dampbåt og sluser

Når Sommeråpent kommer til Ørje er det flere ting redaksjonen har merket seg: dampbåten og slusene er naturlige kulisser. Men det spesielle trafikkskiltet i Ørje har gjort et dypt inntrykk.

– «Silly walk-skiltet» har jo virkelig satt Ørje på kartet, mener Thorp Bjørnstad. – Så vi oppfordrer folk til å vise hele Norge bilder av rar gange. Det kan de gjøre ved å sende oss bilder på Instagram, med emneknaggene #nrksommer og #gange.

Ber damer møte fram ved skiltet

Hun ber også damer møte opp ved skiltet ved 18.30-tiden i kveld, og målet er å vise hva slags rar gange Ørje er kapabel til å presentere for det norske folk.

Sommeråpent går på lufta klokken 21.30. De som har lyst til å være med når det sendes fra Ørje må møte opp i området ved slusene i god tid. Blant dem som kommer dit er Ola Vigen Hattestad, som har lovet å ta turen fra hytta til Ørje for å prate med Sommeråpents reportere.

Sommeråpent

Sommeråpent er på veien med «Basse» i sommer. Fra venstre: Olav Viksmo Slettan, Nora Thorp Bjørnstad, Ronny Brede Aase, Magnus Brenna Lund, Ida Nysæther Rasch og Pål Plassen.

Foto: Rune Lind / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.