NRK Meny
Normal

Som sild i tønne på utenlandstogene

120 stående passasjerer på toget til Göteborg mandag morgen.

Jernbane

Fullt på utenlandstogene

Foto: Rainer Prang / NRK

På tross av at NSB har leid inn fire tog fra Flytoget er det stappende fullt av stående passasjerer på strekningen mellom Oslo og Göteborg.

Ekstratog og busser

– Samtlige avganger mandag morgen har vært stappende fulle, sier strekningsleder på Østfoldbanen Terje Andersen.

Det er koblet til ekstratog bak på de ordinære togene til Trondheim og Bergen, mens flytogene er satt inn på Østfoldbanen.

Kan ikke garantere at alle kommer med

– Vi har nå også satt opp to busser i beredskap som er klar til avgangen mot Göteborg klokken 13 mandag. Likevel kan jeg ikke garantere at alle kommer med ut av landet på denne strekningen. Men bussene tar omlag 100 passasjerer, sier Andersen til NRK.

Det meldes ikke om noen forsinkelser som følge av den voldsomme passasjerøkningen. På strekningene Oslo-Bergen og Oslo-Trondheim meldes det om at alle passasjerene har fått sitteplass mandag morgen.

Fullt tog helt til Göteborg

På avgangen klokken 07.00 mandag morgen måtte 120 passasjerer stå da toget forlot Fredrikstad. Mange gikk av i Halden, men også herfra mot grensen måtte mange stå.

– Vi vet også at det kommer mange passasjerer på i Trollhättan på svensk side. Så togene holder seg fulle helt til Göteborg, sier Andersen.

NSB beklager på det sterkeste situasjonen.

– Vi gjør alt som står i vår makt for at alle skal komme med og slippe å stå på togene. Det aller viktigste er jo å få alle med, sier Østfoldbanen.

Må ha to lokførere

Siden ingen av lokførerne på flytogene er vant til å kjøre Østfoldbanen, må de også ha med en kjent lokfører fra NSB.

– Ja vi må ha to lokførere på disse avgangene. Selv om lokførerne kunne kjørt alene, det er jo signalanlegg hele veien, så velger vi å sette opp to førere på strekningen.

Sjekk: nsb.no

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte for fort og hadde dop

    En bilfører og passasjer er anmeldt etter at UP målte bilen til 103 km/t i en 80-sone i Råde. Politiet mistenker føreren for å være ruspåvirket, og passasjeren hadde en mindre mengde narkotika på seg.

  • Til legevakt etter lekasje


    Fem personer er sendt til sjekk på legevakten etter lekkasjen av kjemiske stoffer på Åkebergmosen industriområde i Råde i formiddag. Lekkasjen er nå stanset. Det begynte å lekke salpetersyre og natriumoksydløsning da det gikk hull i tankene etter et arbeidsuhell. Arbeidstilsynet skal undersøke hendelsen.