Normal

Som man sår..

Bykjernene i Sarpsborg og Fredrikstad kan snart se ut som enorme cannabisplantasjer.

Cannabisplanter
Foto: Eric Risberg / Scanpix/AP

Aktivister er nemlig igang med å så mellom 5.000 og 6.000 cannbisfrø i de to østfoldbyenes kommunale blomsterbed.

Årsaken til det store planteprosjektet er at aktivistene ønsker en legalisering av hasj.

Det sier en av dem til Fredriksstad Blad.

Landsomfattende aksjon

- Sammen med en annen person har jeg allerede plantet 1.500 cannabisfrø, og mer er på gang. Ytterligere 4.000 frø skal i jorden i dagene og ukene fremover, forteller aktivisten til avisen. 

Cannabisplantingen er en del av en landsomfattende aksjon, der aksjonistene ønsker å markere sin motstand mot det de mener er en feilslått cannabispolitikk i Norge.

Ønsker legalisering

–Vi ønsker selvsagt oppmerksomhet rundt frøplantingen, for på den måten å få i gang en legaliseringsdebatt, sier kvinnen til Fredriksstad Blad.

–Jeg ønsker ikke annet enn å røyke min joint i fred. Men det er ikke mulig så lenge cannabis blir sidestilt med heroin, amfetamin og andre stoffer i en fullstendig feilslått norsk narkotikapolitikk, legger aktivisten til.

Politiet vil ikke luke

Politiet vil foreløpig ikke foreta seg noe i saken, sier politimester i Østfold, Otto Stærk til NRK:

- Jeg har forstått det slik at dette er en aksjon hvor man vil synliggjøre et standpunkt og ikke først og fremst dyrke fram ulovlige vekster. Slik det fremstår nå velger vi derfor å se an saken, sier Stærk.

Han forventer at kommunene tar seg av lukingen:

- Vi vil ta kontakt med kommunale myndigheter, som vi regner med tar seg av stell og luking av de kommunale blomsterbedene, sier politimesteren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøstemål til Sarpsborg 08

    Fire minutter på overtid skårer Kristoffer Zachariassen for gjestene. Ballen stusses bak til bergenseren, som kan stange den i det tomme buret. Det ender 3-1 i Tyrkia.

  • Besiktas punkterer kampen

    I det 82. minutt skårer Jeremain Lens og øker dermed ledelsen til 3.0. Dermed skal det mirakler til for at Sarpsborg skal vinne denne kampen.