NRK Meny
Normal

Jan Gunnar Solli: – Dette blir en hit!

Den tidligere landslagsspilleren har vært i studio med partygutten Ludvig (8) for å spille inn «Erre herre er party?»-låten.

Jan Gunnar Solli og Ludvig

Jan Gunnar Solli, som forrige sesong spilte for Vålerenga i eliteserien, har spilt inn Erre herre er party-låt med åtte år gamle Ludvig fra Fredrikstad.

Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix/Privat

– Som folk flest syntes jeg dette var fantastisk morsomt. Det er et legendarisk klipp, med en ung entertainer som tok hele Norge med storm, sier Jan Gunnar Solli om klippet der partygutten Ludvig fra Torsnes i Fredrikstad forteller og synger om partysekken sin.

Klippet ble sett flere hundre tusen ganger i løpet av få døgn i starten av februar. Men det tok tid for Solli fikk det med seg for første gang.

– I utgangspunktet tok det nesten to uker før jeg fikk med meg opplegget, fordi jeg var på treningsleir på La Manga. Men så kom jeg hjem og var ute i Oslo en helg, og da var det flere som gikk rundt og sang «Erre herre er party?». Jeg måtte sjekke ut hva det var for noe, og jeg syntes det var helt fantastisk, sier han.

– Fikk presentert låten uti de sene nattetimer

Solli er kanskje best kjent som fotballspiller, og har vært innom klubber som Rosenborg, Vålerenga og New York Red Bulls. I tillegg har han 40 kamper for det norske A-landslaget.

Jan Gunnar Solli

Jan Gunnar Solli jobber som DJ og produsent ved siden av karrieren som fotballspiller i eliteserien.

Men på fritiden er han også kjent som DJ under navnet «Solli», og da han så klippet begynte det umiddelbart å klø i produsentfingrene.

– Jeg satt og lekte med en produksjon jeg hadde liggende, og det funket ganske bra.

Den første remiksen la han ut på sin egen side på Soundcloud, og han tok også kontakt med Ludvigs far Truls-Petter Jacobsen.

– Jeg ble litt skremt med en gang. Jan Gunnar er et B- eller C-menneske, for jeg fikk dette presentert litt uti de sene nattetimer. Det var en av mange mikser som ligger ute, men det viste seg at dette var noe helt annet enn det andre som ligger ute, sier Jacobsen.

– Dansefoten til Ludvig gikk fort da han fikk høre en liten sekvens, så det tok han med glans. Nå har vi endt her og det er helt, helt sykt, legger han til.

Hør teaseren til Jan Gunnar Solli og Ludvigs partylåt her:

Laster SoundCloud-innhold

Stor og tøff produksjon

De ble nemlig så fornøyde med resultatet av remiksen at de ble enige om å lage en fullverdig versjon av låten.

– Det gikk så langt at vi bestemte oss for å spille inn låten i et studio i Asker. Det kommer til å bli en offisiell utgivelse av dette, med litt mer synging enn det som er på det første klippet, sier Solli.

Det er åtte år gamle Ludvig selv som synger på låten, som muligens kommer mot slutten av mars.

– Det kommer til å bli en partylåt! Det er en ganske stor og tøff produksjon som ligger i bakgrunnen av Ludvig sin stemme, så vi gleder oss veldig til å vise den frem for folk. Det er ikke helt bestemt når den offisielle utgivelsen kommer, men forhåpentligvis før slutten av mars.

Den kommer akkurat i tide til å bli en russehit?

– Det er veldig vanskelig å spå slike ting, men den har masse partyfaktor i seg. Det hadde vært gøy om det er en del russ som har lyst til å spille denne i løpet av feiringen sin.

Les også:

Se den originale «Erre herre er party?»-videoen her:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Åtte år gamle Ludvig Antonio sjamerer på bursdagen sin

Samarbeid med tidligere Rosenborg-spiller

Med på produksjonen er også Solli sin tidligere lagkamerat i Rosenborg Christer George.

– Han holder til i Los Angeles og gjør mange spennende prosjekter der borte. Vi har funnet hverandre som et produksjonsteam. Jeg gjorde opptaket med Ludvig i studio, også er det Christer som jobber med filene og setter alt i system. Vi er veldig spente på det endelige resultatet alle sammen.

Christer George

Også tidligere Rosenborg- og Strømsgodset-spiller Christer George har vært med på å produsere låten.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Ludvig Antonio Jacobsen

Ludvig Antonio Jacobsen (8) sammen med pappa Truls-Petter Jacobsen.

Foto: Bjørn Ruud/NRK
Ludvig er en gutt med mye energi. Hvordan har det vært å jobbe med ham?

– Nå har den karen her ganske mye energi også, så det gikk bra. Men det er klart at vi måtte finte det litt til i studio. Dette er ikke bare-bare for en åtteåring som ikke er så vant til å opptre. Vi har vært litt forsiktige med hvordan vi skal gå frem. Men de har virkelig fått på plass et team som passer på i kulissene, og det trengs for han ble kjendis over natta. Men han har taklet det helt formidabelt, sier Solli.

Ludvigs far Truls-Petter Jacobsen har enda ikke hørt det ferdige produktet, men han forteller at han gleder seg.

Blir Ludvig nå hele verdens nye partykonge?

– Da må de lære seg norsk først! Men vi holder igjen litt, vi har lært å si ordet nei ganske hyppig nå. Hadde det vært meg som voksen som hadde fått dette tilbudet, så hadde jeg hoppet inn i det med hud og hår. Men i og med at det er snakk om en liten gutt, så tror jeg vi holder det veldig tilbake, sier Jacobsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 20:55.