Solbergs finaledrøm ødelagt av tåke

For første gang i karrieren kjøres semifinalen i rallycross-VM uten Petter Solberg.

Petter Solberg

SLITER: Teamet til Petter Solberg har langt på vei gitt opp årets VM-tittel.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han ledet sitt heat med mange sekunder, men det er pøsregn. Ut av jokeren kom det plutselig dugg på frontruta hans, og Petter kjørte ut. Han kom seg videre, men ble forbikjørt og tapte mye, sier Per-Espen Løchen i team Solberg til NRK.

Dermed endte Spydeberg-mannen på 14.-plass i den tredje av fire kvalifiseringsrunder. Da han heller ikke fikk full klaff i den fjerde og siste kvalifiseringen søndag formiddag, endte han kun som nummer 19 når resulatene fra de fire kvalifiseringsrundene ble lagt sammen. De tolv beste går til semifinale.

Alltid kommet videre

Petter Solberg var fullstendig dominerende de første to sesongene det ble arrangert rallycross-VM, og også i år har han kjempet i toppen i de fleste løpene.

På snart tre sesonger er det kun seks løp tidligere der han ikke har nådd finalen, og aldri før har han stått utenfor de tolv som kjører semifinale.

Selv om tåke-problemene har ødelagt en del, ligger hovedforklaringen til at han ikke når semifinalen i Latvia, på lørdagens andre kvalifiseringsrunde.

Etter en tøff duell med erkerival Mattias Ekström, ble Solberg diskvalifisert. Teamet la inn protest, men den ble ikke tatt til følge.

– Tror tittelen ble avgjort

Solberg ønsket ikke å snakke med pressen etter lørdagens diskvalifisering, men ville i stedet fokusere på å komme sterkt tilbake og kanskje berge en semifinaleplass ved ekstraordinært god kjøring søndag.

På sin Twitter-konto la han ut følgende melding lørdag kveld:

– Til alle mine trofaste supportere og til de som er tilhengere av rettferdighet i sport: Jeg er virkelig lei meg! Mest sannsynlig ble VM-tittelen avgjort i dag.

Solberg hadde nemlig ti poeng opp til Mattias Ekström i VM-sammendraget før denne helgen. Etter gårsdagens utkjøring, og enda mer etter dagens første kvalifiseringsrunde, tyder alt på at svensken stikker av i VM-sammendraget.

Med bare to VM-runder igjen, skal det svært mye til at Solberg vinner tittelen for tredje år på rad.