NRK Meny
Normal

Solberg: - Testet 15 ganger, alle var perfekt

Petter Solberg har måttet jobbe intenst med å løse bilproblemene som ødela sesongstarten. Etter to dagers testing mener han å ha kontroll.

Petter Solberg før Portugal

Omfattende testing av bilen har gjort Petter Solberg til en optimist foran rallycross-runden i Portugal.

Foto: Inger Kristine Lee / NRK

– Startproblemene vi hadde i Barcelona var veldig tøffe. Jeg klarte å lure meg litt unna problemet, sikkert på grunn av erfaring. Men det er uansett fikset nå. Det er jeg 110 prosent sikker på, sier en selvsikker Petter Solberg.

Da spydebergingen klarte å berge en femteplass i sesongåpningen i Spania, var det mer på tross av bilen enn på grunn av den. Solberg hadde nemlig store problemer med å få bilen til å fungere ut fra starten.

Tapte flere sekunder

Tilsvarende problemer hadde også lagkamerat Johan Kristoffersson fra Sverige.

– Vi hadde litt for lite tid før løpet i Barcelona, så derfor måtte vi jobbe med bilen etterpå. Det handler om fintuning av datasystemer, og etter å ha testet 15 ganger, der alle var perfekte, så mener jeg startproblemene er fikset, sier Solberg.

Petter Solberg bilsjekk

Startproblemer og trøbbel med girkassen skal nå være fikset foran Portugal-løpet, sier Petter Solberg.

Foto: Inger Kristine Lee / NRK

Alt er likevel ikke helt perfekt. For i tillegg til startproblemene, var det også trøbbel med girkassen i sesongens første løp.

Les mer om Rallycross-Solberg:

Ifølge Solberg kan girkasseproblemene ha kostet ham to-tre sekunder til konkurrentene både i semifinalen og i finalen. Disse problemene tar det tid å fikse.

– Vi har funnet ut hvorfor vi fikk problemer, og vi har forbedret det. Nå er det innenfor slik at vi ikke skal tape så veldig mye, sier Solberg.

Vil sprute champagne

Østfoldingen vant VM sammenlagt både i 2014 og i 2015. I fjor ble han «bare» nummer fire.

Men helgens konkurranse i Portugal er på en bane han trives godt. Han har nemlig vunnet der to ganger tidligere.

Derfor er målsettingen å klatre opp på pallen.

– Jeg elsker champagne, sier han og ler, og viser til at de tre beste får bli med på champagnesprutingen på seierspallen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stevner Fredrikstad kommune

    Private Barnehagers Landsforbund stevner Fredrikstad kommune for retten. Grunnen er at de mener kommunen ikke har gitt private barnehager riktig tilskudd. Det gjelder årene 2014, 2015, 2016 og 2017. Barnehagesjef i Fredrikstad, Gunn Glad, er forbasuet over stevningen.

  • Person påkjørt av toget

    Pollitiet bekrefter at en person er påkjørt av toget mellom Knapstad og Spydeberg på østre linje. Strekningen er nå stengt for togtrafikk. De øvrige passasjerene skal fraktes til Knapstad stasjon, sier en passasjer til Smaalenenes Avis. Nødetatene skal undersøke forholdene, opplyser politiet.