Solberg satser på Brynildsen

Rallyfører Eyvind Brynildsen fra Svinndal i Østfold skal kjøre for Petter Solbergs lag «Solberg Engineering».

Solberg og Brynildsen

Petter Solberg har gitt Eyvind Brynildsen og kartleser Cato Menkerud en plass i teamet.

Foto: Per-Espen Løkenhagen / SCANPIX / Pressefoto

– Petter Solberg har troen på at jeg kan bli verdensmester. Han har nå tatt på seg en slags fadderrolle for meg, forteller Eyvind Brynildsen fornøyd.

Han skal fortsette å kjøre Skoda i SWRC-klassen, men teamet blir driftet av Petter Solberg Engineering.

– Det blir da et team som står sammen med Petter Solberg WRT på løp, men vi kjører for hvert vårt team, forteller Brynildsen.

LES OGSÅ:

Drømmen om WRC lever videre

Selv om han kjører Rally Jordan i en S2000 bil i SWRC-klassen, innrømmer Brynildsen at han tror han kan ta steget opp i den ypperste klassen nå som han har Petter Solberg bak seg.

– Vi håper jeg kan få prøvd meg i WRC-klassen så fort som mulig, men til å begynne med blir det SWRC. Jeg har også blitt inspirert av Mads Østberg som har vist at han kan levere tider i verdenstoppen. Jeg mener selv at jeg er en av de norske førerne som kan matche Mads, så det blir spennende, sier han.

– Jeg har stor tro på at Eyvind kan kjøre inn til gode resultater. Han har vist flere ganger at han er god nok, og at potensialet til å bli verdensmester er tilstede. Alle i PSEngineering har mye erfaring, og det er nå opp til Eyvind å kjøre fort, samt å lære mest mulig gjennom sesongen. Dessuten syns jeg det er bra å få være med å hjelpe et ungt talent videre i rally, Sier Petter Solberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eyvind Brynildsen under Rally Sverige

Eyvind Brynildsen har hatt flere opp og nedturer i løpet av sin rallykarriere. Nå håper han på en ny topp når han skal kjøre for Petter Solberg.

Foto: Espen Torgersen / NRK

LES OGSÅ:

Tung periode i fjor

Brynildsen kjørte i fjor for det belgiske teamet Rene Georges Motorsport. I år sitter han igjen med dårlige erfaringer og er overbevist om at denne sesongen blir langt bedre.

– Rene Georges gikk jo konkurs, så det var ikke så heldig. Men nå blir det bra. Petter er en holden mann og målene han satt seg blir holdt. Han har også gitt meg et knalltilbud som jeg ikke kunne fått noen andre steder. Han har ingen fortjeneste på dette, vi kjører faktisk til kostpris, sier Brynildsen.

PS Engineering har det tekniske ansvaret for drift av rallybilen til Brynildsen, og vil stille med 1 ingeniør og 4 mekanikere på hvert løp. Teamsjef vil være Ken Rees, som også er teamsjef for Petter Solberg World Rally Team.

Sammen med PS Engineering har Eyvind Brynildsen valgt ut følgende 7 VM-runder for sesongen 2011;

Jordan: 14. – 16. april
Italia: 5. – 8. mai
Hellas: 16. – 19. juni
Finland: 28. – 31. juli
Tyskland: 18. – 21. august
Frankrike: 29. sept – 2. okt
Spania: 20. – 23. oktober

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rusfritt i promillekontroll

    I en promillekontroll ved Svinesundveien i Halden kontrollerte utrykningspolitiet 40 bilister søndag formiddag. Ingen fikk reaksjoner, melder politiet på Twitter.

  • Metallco vil drive hele døgnet

    Metallco Stene på Øra i Fredrikstad har søkt fylkesmannen om døgnkontinuerlig drift mandag til torsdag og til kl. 22 på fredager. Bedriften begrunner det blant annet med at de har et slikt behov særlig ved lasting og lossing av skip ved Borg havn.