Solberg risikerer ett år uten VM

Blir Petter Solberg ny fabrikkjører for hardtsatsende Volkswagen kan han risikere å stå utenfor konkurranse i ett år.

Petter Solberg i Rally Frankrike

Petter Solberg er en av sjåførene som ønskes som testsjåfør i Volkswagen.

Foto: Scanpix

Solberg har kjørt i eget team siden Subaru trakk seg fra rally-VM i 2008, men ønsker ikke å fortsette med det. Fremdeles er det mange spørsmål rundt Volkswagens VM-satsing, sier Solberg:

– Dette er et spill mellom Citroën, Ford og Volkswagen. Det finnes noen seter og det er noen sjåfører som ligger helt i toppen, sier han til NRK.no.

Hvis Solberg får et fabrikksete hos den tyske bilgiganten kan han bli nødt til å legge neste års rally VM på hylla.

– Vi får se hva som skjer. Blir det Volkswagen så blir det ikke noe kjøring neste år, da blir det mest testing og utvikling for året etter.

Ønsker erfaren sjåfør

Carlos Sainz

Carlos Sainz mener det er viktig å få på plass en sjåfør med erfaring.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Volkswagen har annonsert at de kommer til å satse hardt på rally. Neste år skal de finjustere sin Polo R WRC for å kunne delta i mesterskap fra og med 2013.

Tidligere verdensmester Carlos Sainz har blitt hentet inn som rådgiver. Han mener at bilmerket må hente inn sjåfører med erfaring for testingen.

– Jo mer erfaring sjåføren har jo bedre er det for oss. Det handler ikke bare om å kjøre mange kilometer, det må være kilometer med kvalitet. Problemet er at de fleste sjåførene har lyst til å kjøre løp, så det er ikke lett å finne noen som vil ta ett helt år fri for å teste, sier han til Motorsport News.

Men å være utenfor konkurranse i ett år er ikke det Solberg har mest lyst til.

– Det er så klart tøft å stå over ett år, når man helst vil kjøre nå. Men vi må bare vente å se. Jeg kjører Citroën nå og hovedprioriteringa der er å få ting på plass 110 prosent. Går ikke det så får vi gå videre med andre ting, sier han.

Volkswagen Polo R WRC

Dette kan bli det nye arbeidsverktøyet til Petter Solberg, dersom han velger å teste for Volkswagen.

Foto: Volkswagen Motorsport

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter Elverum i cupfinale

    Halden Topphåndball møter Elverum i cupfinalen etter at hedmarkingene slo Bekkelaget med hele 37-26 i kveld. Cupfinalen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.

  • Se TV-sendingen 22.55 her