Normal

Solberg raskest på shakedown

Rallykjører Petter Solberg og hans nye kartleser slo til med bestetid på dagens shakedown i Bulgaria.

Petter Solberg i Rally Portugal

SISTE LØP: Rally Portugal ble det siste løpet med Phil Mills i kartleserstolen til Petter Solberg. I helgen blir det nytt rally med ny kartleser.

Foto: Francisco Seco / Ap

Solberg og kartleser Chris Patterson har dermed fått en perfekt partnerstart.

– Ikke så verst, eller?, sa Solberg til nettstedet wrc.com etter å ha kjørt inn til bestetid på dagens testkjøring på de asfalterte veiene i Bulgaria. I mål var han fire tideler raskere enn Danni Sordo, som hadde nest beste tid.

Nytt rally med ny kartleser

Chris Patterson

Chris Patterson er ny kartleser for Petter Solberg

Foto: Petter Solberg / Scanpix

Mye er nytt for Solberg foran helgens VM-runde. Det er første gang Rally Bulgaria er en del av VM, og Solberg stiller til start med sin nye kartleser.

Les også: Petter Solberg mister kartleseren

– Oppkjøringen til denne runden har vært veldig annerledes, men jeg tror det vil funke med en ny kartleser også, skriver Solberg på sin wrc-blogg.

Asfaltløp

Rallyet kjøres utelukkende på asfalt, men mange av veiene er av svært dårlig kvalitet der asfalten har gått i oppløsning.

Veiene det skal kjøres på har all slags karakterstikk. Det er raske partier, men også mange svært svingete, trange og langsomme partier.

– Det er mange endringer i underlaget og lange svinger. Man må ha perfekte noter for å unngå å komme for nært de Bulgarske skogene, så Chris kommer ikke til å få en lett start på sin nye jobb, skriver Solberg.

Rally Bulgaria er den 7. VM-runden i år. Løpet starter med fire fartsprøver fredag. Lørdag skal det kjøres seks prøver, mens de siste fire fartsprøvene kjøres søndag.

Petter Solberg ligger på femteplass så langt i VM. Han har to andreplasser, i Mexico og Tyrkia , som beste plassering i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: