NRK Meny
Normal

Solberg raskest i testløp

Petter Solberg var raskest på torsdagens testløp i Rally Jordan.

Petter Solberg

Petter Solberg var raskest på dagens shakedown i Rally Jordan.

Foto: Tony Welam

Det var lenge usikkert om førerne i det hele tatt ville gjennomføre et såkalt «shakedown» i Rally Jordan.

Grunnen var at bilene som skulle brukes i rallyet ble forsinket i transporten fra Italia. I går formiddag la båten med bilene til havn i Israel, og Mads Østberg mente at arrangørene burde gjøre alt de kunne for å gjennomføre testløpet.

Les også:

– Foreløpig så ser det ikke ut som at det blir noen shakedown, noe som er helt idiotisk. Det er noe vi trenger for å få sjekket at alt er i orden med bilene, så det er ikke bra hvis vi ikke får kjørt shakedown, sa han.

Solberg raskest

Til tross for at bilene kom sent frem til løpsområdet fikk førerne allikevel muligheten til å gjennomføre testløpet i dag. selv om testen ble kortere enn først planlagt.

I sin Citroen DS3 kom Petter Solberg raskest i mål av alle på den 2.05 kilometer lange testetappen.

Solberg kjørte for anledningen på helt nye Michelin-dekk for første gang, og føler selv at han er klar for å starte rallyet.

– Det var vanskelig å være her uten å ha muligheten til å gjøre noe med de nye dekkene, for det er en ganske stor forskjell. Vi hadde ikke noe valg, så vi gjorde bare det beste vi kunne gjøre. Jeg har lært veldig mye om de nye dekkene nå, og jeg er klar for å starte kampen, sier han til wrc.com.

Henning Solberg kom i mål med den åttende raskeste tiden, mens Mads Østberg kom inn som nummer ni.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Døde etter arbeidsulykke

    En 33 år gammel mann fra Moss døde på sykehus etter en arbeidsulykke ved bedriften Contiga i Moss i går, skriver Moss Avis. Bedriften produserer betongelementer og mannen kom i klem mellom to maskindeler ved en støpemaskin. Politiet etterforsker ulykken og Arbeidstilsynet skal i løpet av dagen gjennomføre et tilsyn ved bedriften, ifølge avisa.

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.