NRK Meny
Normal

Solberg klarer ikke velge rallybil

Men i dag Petter Solberg bestemme seg for Ford eller Citroën.

Petter Solberg

Petter Solberg testet onsdag en ny Ford Focus for første gang. Testen vil avgjøre om rallystjernen skal kjøre Ford Focus eller Citroën C4 i de siste to VM-rundene denne sesongen.

Foto: Løkenhagen, Per-Espen / Scanpix

Siste frist var onsdag kveld. Likevel måtte Petter Solberg (34) utsette sin viktigste avgjørelse for egen rallyframtid med en søvnløs natt.

– Uten tvil den vanskeligste avgjørelsen i karrieren, sa Solberg
til NTB etter en hel dags testkjøring onsdag.

Valget er enkelt, men dog så vanskelig: Citroën C4 eller Ford Focus i årets to siste VM-runder.

– Det handler ikke bare om å vinne løp igjen. Avgjørelsen blir førende for valget jeg skal ta for hele neste sesong også. Og i ytterste fall kan jeg ødelegge årets mesterskap for ett av merkene, hevdet Solberg.

Bakoversveis

For to uker siden testet den tidligere verdensmesteren C4-modellen. Det ga bakoversveis.

En skråsikker vinner på asfalt og mange andre pluss, men ett år eldre (2008-versjon pluss) enn hva Citroëns fabrikkførere får kjøre med, var konklusjonen.

Onsdag var Solberg i Skottland og testet Ford Focus sammen med M-Sport. Da ble han svar skyldig.

Det er momenter med Ford som også er bedre enn Citroën, hvorav den viktigste er at M-Sport tilbyr fullspekket 2009-versjon tilsvarende fabrikkførerne deres for hele neste sesong.

Ga opp

Etter timevis med tankearbeid og rådføring fram og tilbake, ga Petter Solberg opp å ta noen endelig avgjørelse onsdag kveld.

– Jeg kommer ikke til å sovne til natten, kommer kun til å tenke på dette. Men torsdag morgen MÅ jeg bestemme meg, sa lillebror Solberg.

Sebastien Loeb er blitt tidenes mestvinnende fører med Citroën de siste fem årene. Men de siste to sesongene er Ford blitt eneste alternativ til å vinne VM-runder.

Ford-fører Mikko Hirvonen leder sågar rally-VM sammenlagt når tre VM-runder gjenstår.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK