NRK Meny
Normal

Solberg kan ta et langt steg mot VM-tittelen

Sammenlagtleder Petter Solberg er offensiv og våger å tenke annerledes før helgens VM-runde i rallycross. Nordmannen har en historisk VM-tittel i siktet.

Petter Solberg jubler i Tyskland

Petter Solberg håper på mer jubel til helgen.

Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix

For to uker siden kjørte Solberg inn til seier i franske Lohéac. Det var hans tredje triumf i tidenes første VM-sesong i rallycross. Før helgens runde i Tyskland leder han med hele 28 poeng på latviske Reinis Nitiss.

Lørdag stiller rekordmange 41 biler fra start på Estrering-banen i Buxtehude. Solberg sier han må være konsentrert fra første sekund.

– For meg er det kritiske løpet til helgen. Den første svingen er tøff. Jeg er redd for at folk skal gjøre noe i panikk og dytte meg ut. Alle ønsker å ta lederen, sier Solberg til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Gjort endringer

39-åringen fra Spydeberg forteller at han har gjort justeringer på bilen sin før VM-runden.

– I lang tid har jeg tenkt på at jeg skulle finne på noe lurt i Tyskland. Jeg har derfor gjort om chassis for å endre kjørestil. Det er et luretriks. Jeg tenker annerledes. Det er ikke alle som kan gjøre det, sier Solberg.

Han ble rallyverdensmester i 2003. Stikker han av med sammenlagtseieren når alle tolv VM-rundene i rallycross er unnagjort, blir han historisk. Ingen i motorsporten har vunnet VM-titler i to forskjellige proffgrener.

LES OGSÅ:

Storebror håper på pallplass

Til start i helgen stiller også storebror Henning Solberg. Han skal igjen kjøre en for Monster Energy World RX Team. Dette er tredje gang Solberg er hentet inn som erstatter for Liam Doran for Monster Energy World RX Team, og optimistisk som alltid satser Henning på en plass på pallen.

– Om alt funker, så skal jeg helt klart være med å kjøre for seier! Etter turbo-ras i Frankrike garanterer teamet nå at bilen skal være helt perfekt, og da skal i hvert fall jeg gjøre mitt for en plass på pallen. Dessuten tror jeg banen passer meg bra, jeg kjørte faktisk Divisjon 1 der i 1995, selv om jeg ikke husker hvordan det gikk, skriver han i en pressemelding.

– Teamet har spurt om jeg kan kjøre resten av sesongen også, men jeg må først se hvordan det går med rally’n. Jeg har planer om å kjøre de tre neste WRC-rundene, men kjører gjerne rallycross også om jeg får det til!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH tapte andre kvartfinalekamp

    Halden Topphåndball tapte den andre kvartfinalekampen i håndballsluttspillet mot Haslum. Haslum vant 25-22 i Bærum. Halden vant den første kampen, og dermed blir det en tredje og avgjørende kvartfinalekamp i Halden kommende søndag.

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.