NRK Meny
Normal

Solberg klar for IRC-debut

Petter Solberg er klar for å debutere i IRC i Rally Monte Carlo om en uke.

Petter Solberg

Petter Solberg har gjennomført fire dager med tester, og er klar for å debutere i IRC om en uke.

Foto: MUHAMMAD HAMED / REUTERS

Petter Solberg er klar for å debutere i ICR - Intercontinental Rally Challenge - i Rally Monte Carlo om en uke, det sier Solbergs manager Ken Rees.

– Petter er veldig fornøyd med hvordan ting har gått. Han har hatt fire travle dager med mange kilometer i bilen. Dette var hans første møte med Super 2000, men han er avslappet og ser frem til å starte nå, sier han.

Rally Monte Carlo var tidligere en del av WRC, men er nå åpningsrunden i IRC.

Satser på å vinne

Solberg har nylig gjennomført en fire-dagers test i en Peugeot Sport 207 S2000, i forberedelsene til arrangementet som vil markere hans IRC-debut og hans første opptreden i en Super 2000 bil.

LES OGSÅ:

Solberg har vært med i Rally Monte Carlo ved åtte anledninger tidligere, men han har ikke gjennomført løpet siden 2008. Han sier selv at han er klar for å sette seg bak rattet og sikter på en topplassering.

– Det kommer til å være mange førere som har langt mer erfaring fra Super 2000 biler enn det jeg har. Men jeg har jeg har erfaring fra rally og jeg vet hva som kan gå galt, så jeg er forberedt. I likhet med alle andre løp jeg deltar i, satser jeg på å presse på for å vinne, og jeg vil lage en plan og en strategi for å klare dette, sier han.

Kjører for Citroën

Sent i går kveld ble det også klart at Solberg skal kjøre Citroën i årets VM. Noen timer på overtid meldte østfoldingen seg på til VM-starten i Sverige

– Ja, det blir den nye Citroën DS3. Jeg er veldig glad for det, sier Solberg til VG.

Ifølge VG fikk den tidligere verdensmesteren ekstra tid ut over påmeldingsfristen, for å få alt i boks.

– Jeg holder foreløpig en lav profil, så lenge som jeg ikke har hele budsjettet klart, sier han.

Mikkelsen kjører også

Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen skal denne sesongen kjøre Skoda i IRC-serien.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Solberg blir dog ikke den eneste norske føreren i Mote-Carlo.

21 år gamle Andreas Mikkelsen tegnet for kort tid siden kontrakt med Skoda UK og skal kjøre full IRC-sesong i 2011

LES OGSÅ:

Rallyet starter den 19. januar og avsluttes 22. januar. Det er ventet et stort startfelt i løpet, da arrangøren har 100-års jubileum.

VM-sesongen starter den 10. februar i Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.