Solberg-brødrene på 4. og 5. plass

Henning Solberg kom på fjerdeplass og Petter Solberg på femteplass i Rally Sardinia.

Henning Solberg i rally Italia

Henning Solberg leverte sitt beste VM-løp noensinne, og tok 4. plass i Rally Sardinia med sin Ford Focus WRC.

14 sekunder fra pallen

Det var Spania mot Norge og Citroën mot Ford da kampen om 3. plassen på Sardinia skulle avgjøres i dag. Spanske Dani Sordo hadde ti sekunders ledelse på Henning Solberg foran dagens avslutning.

Storebror Solberg vant to av dagens seks fartsprøver og på et tidspunkt hadde han halvert forspranget. Men på slutten av løpet, ga Sordo svar på tiltale, og til slutt ble det 14 sekunder i spanjolen favør.

-Det var en kjempefight. Selv om vi har vært på pallen tidligere, har vi aldri vært så nærme seieren rent tidsmessig som vi var nå. Dette var en betydelig fremgang og nå er jeg er bare innmari glad, sier Henning Solberg.

Vant tre fartsetapper

Han vant tre av de 18 fartsprøvene under helgens løp, og har hele tiden vært med blant de fem beste i det knallharde selskapet. Første seier kom allerede på tredje fartsprøve fredag formiddag.

Under dagens avslutning ble det dramatikk allerede på første fartsprøve da løpets leder Sebastien Loeb kjørte av veien og måtte bryte.

Dermed var det Marcus Grönholm som tok over ledelsen, mens Team Expert med Henning Solberg og Cato Menkerud avanserte til 4. plass.

Henning kjørte bra

Det var ikke mange som kunne matche tidene til Henning Solberg og hans arge konkurrent Dani Sordo i dag. Mikko Hirvonen var den enste som på samme nivå. Han vant tre fartsprøver, Henning Solberg to og Dani Sordo en.

Hirvonen, som tidligere i år vant Rally Norway, endte på 2. plass i løpet bak sin landsmann Marcus Grönholm. Med Petter Solberg på 5. plass ble det en stor finsk-norsk maktdemonstrasjon på Middelhavsøya Sardina.

Marcus Grönholm leder sammenlagt

I VM-sammendraget gikk Ford-føreren Marcus Grönholm til topps etter helgens 7. runde. Han har nå 55 poeng mot Sebastien Loebs 48. Mikko Hirvonen har 44. Henning og Petter Solberg deler 5. plassen i sammendraget med 20 poeng.

-Nå ser jeg allerede frem til neste VM-runde i Hellas om to uker. Da skal vi fortsette i samme spor, sier Henning Solberg.

Neste VM-runde er Akropolis Rally i Hellas, 1.-3. juni.

Resultater Rally Sardinia (7. av 16 VM-runder)