NRK Meny
Normal

Søkertallene fortsetter å stige hos HIØ

Omtrent 3000 personer har søkt på de 1400 plassene ved Høgskolen i Østfold.

Høgskolen i Østfold, Halden

Høgskolen i Østfold har en reell oppgang på 3,5 prosent fra i fjor. På landsbasis er økningen i søkertall på 2,4 prosent.

Foto: Rainer Prang / NRK

Ifølge tall fra Samordna opptak har søkertallet til HIØ økt med 3,5 prosent fra i fjor.

3000 personer har satt høgskolen som sitt førstevalg for studier til høsten.

– Søkertallene har hatt en jevn og god vekst de siste årene. Vi ser en liten nedgang i søkertallene totalt i lokalt og Samordna opptakt, men dette skyldes at vi ikke har tilbud om opptak til vernepleier deltid eller scenekunstutdanningene i 2014, sier prorektor Stein Haugom Olsen i en pressemelding.

Innen ingeniørutdanningene ved skolen har fire av de sju studiene økte søkertall, mens bachelorgradene innen ingeniørfag en økning på 13 prosent.

– Til spesialordninger som Tress og Y-veien innen ingeniørstudier, ser det ser ut til at andelen kvalifiserte primærsøkere har økt i lokalt opptak. Dette tror vi kan ha sammenheng med bedre markedsføring av spesialordningene, hvem det er relevant for og hva det innebærer, sier Haugum Olsen.

Innen lærerutdanningene derimot er det en generell nedgang i søkertallene. Størst er nedgangen i grunnskolelærerutdanningen.

– Med tanke på et noe tregere arbeidsmarked for lærere i Østfold, med færre utlyste stillinger og høyere ledighet innenfor dette området, er det dessverre ikke så overraskende. Studiesøkerne følger med på hvor de har størst muligheter for å få jobb, mener Haugom Olsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.