NRK Meny
Normal

Søker om buss-million

Flere drosjeturer til prisen av en bussbillett. Østfold fylkeskommune har søkt om penger til flere bestilllingsruter.

Taxi for 15 kroner

– Flere i fylket bør få tilgang til drosje for busspriser. Det mener Per Inge Bjerknes, leder for samferdselskomiteen i Østfold.

Foto: NRK

– Mange deler av fylket har for få innbyggere til å kjøre buss der. Da er det et bedre alternativ å kjøre drosje til busspris.

Per Inge Bjerknes, leder for samferdselskomiteen i Østfold (Sp) vil søke om mer støtte til bestillingsruter i fylket.

Drosjetur for 15 kroner

Per Inge Bjerknes

Per Inge Bjerknes (Sp) håper at bestillingsrutene vil bli enda bedre fra 2011.

Foto: Senterpartiet

Siden 2008 har østfoldinger kunnet reise med drosje til 15 kroner på utvalgte strekninger. I dag er det 32 ruter fordelt på 14 kommuner.

– Vi har søkt om penger de siste årene, og kommer til å gjøre det igjen. Vi gjør dette for å styrke kollektivtilbudet i Øsfold, først og fremst i de områdene hvor det ikke egner seg å kjøre buss.

– Det er mulig med flere ruter i utkanten av bykommunene, hvor det stort sett bare er skolebuss i dag. Vi ønsker også penger til flere ruter i Indre Østfold, sier Bjerknes.

En million kroner årlig

– De siste årene har vi fått rundt en million kroner årlig, og søker om det samme for 2011. Sammen med vår egenandel er dette et viktig tilskudd til kollektivtrafikken i Østfold.

Ordningen er et spleiselag mellom fylkeskommunen og samferdselsdepartementet. 20 millioner kroner er blitt satt av til lignende tiltakt over hele landet gjennom kollektivtransport i distriktene (KID).

– Søknadsfristen er 1. februar 2011, og vi håper at reisende i Østold vil se at bestillingsrutene blir enda bedre fra sommeren 2011.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vurderer å legge opp

    Henning Solberg skal i løpet av to uker ta en avgjørelse på om han skal fortsette rally-karrieren, skriver Smaalenenes Avis. Solberg ble nummer 19 i helgens Rally Sweden.

    Henning Solberg
    Foto: Jørn Tveter/NRK
  • Vil utsette InterCity-utbygging

    Bane Nor vil utsette InterCity utbyggingen med flere år, skriver Aftenposten. I Nasjonal transportplan for 2018–2029, som ble vedtatt i fjor, sto det at dobbeltsporet jernbane til Fredrikstad skulle stå klar til 2024. Bane Nor har vurdert at det er urealistisk i en rapport som Aftenposten har fått tak i. Ifølge rapporten utsettes InterCity til Fredrikstad til 2027 og til Sarpsborg fra 2026 til 2029.