NRK Meny
Normal

Søker med hunder på åstedet

Ingen er foreløpig pågrepet etter at en 19 år gammel kvinne anmeldte en voldtekt på russetreffet på Fredriksten i Halden lørdag kveld. Politiet skal søke på åstedet med hunder.

Voldtekt på russetreff i Halden

Politiet hadde søndag morgen sperret av de mobile toalettene på området.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Politiet fikk natt til søndag inn en melding om at en 19 år gammel kvinne hadde blitt dratt inn på et mobilt toalett på festningsområdet i Halden under russetreffet på festningen. Hun forklarte for politiet at hun har blitt voldtatt av en person.

Beskrev to gjerningspersoner

– Det er ukjent om det er en eller flere gjerningspersoner som har vært involvert i forholdet, sa operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt til NRK på søndag.

19-åringen ble avhørt av politiet senere på søndag, og da beskrev hun to gjerningspersoner. Hun forklarte at begge skal ha vært kledd som russ.

Undersøker åstedet

Voldtekt på russetreff i Halden

Politiet opplyser at episoden skal ha skjedd ved de mobile toalettene ved den nedre scenen på festningsområdet.

Foto: Espen Torgersen/NRK

– Vi skal nå få gjort søk med hunder på åstedet, så får vi se hva som kommer ut av det. Videre prøver vi å komme i kontakt med eventuelle vitner. Et stort arrangement som dette landstreffet har stort vakthold. Vi er interessert i å komme i kontakt med en såkalt frivillig vakt, som jenta skal ha snakket med kort tid før hendelsen, sier Atle Hauge, leder volds- og sedelighetsavsnittet ved Østfold politidistrikt.

Kvinnen er undersøkt ved voldtektsmottaket ved Sykehuset Østfold.

Ifølge anmeldelsen skal voldtekten ha skjedd ved de mobile toalettene ved den nedre scenen på festningsområdet.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tunnel stengt på ubestemt tid

    Oslofjordtunnelen er stengt på ubestemt tid, etter en ulykke der en kvinne i 50-årene omkom. Pårørende er varslet. Oppryddingsarbeidet i tunnelen er i gang, men det er tidkrevende, skriver politiet. Det er usikkert hvor store skader det er på tunnelveggen.

  • Ikke bypakke til Moss

    Byområdet Moss/Rygge ligger ikke an til å få penger fra staten i egne støtteordninger for å redusere biltrafikken. Det sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i stortingets spørretime i dag. Han mener ikke at en belønningsordning er rette virkemiddel for å få flere til å gå, sykle eller ta kollektivtransport i dette området.