NRK Meny
Normal

Søker med hunder på åstedet

Ingen er foreløpig pågrepet etter at en 19 år gammel kvinne anmeldte en voldtekt på russetreffet på Fredriksten i Halden lørdag kveld. Politiet skal søke på åstedet med hunder.

Voldtekt på russetreff i Halden

Politiet hadde søndag morgen sperret av de mobile toalettene på området.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Politiet fikk natt til søndag inn en melding om at en 19 år gammel kvinne hadde blitt dratt inn på et mobilt toalett på festningsområdet i Halden under russetreffet på festningen. Hun forklarte for politiet at hun har blitt voldtatt av en person.

Beskrev to gjerningspersoner

– Det er ukjent om det er en eller flere gjerningspersoner som har vært involvert i forholdet, sa operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt til NRK på søndag.

19-åringen ble avhørt av politiet senere på søndag, og da beskrev hun to gjerningspersoner. Hun forklarte at begge skal ha vært kledd som russ.

Undersøker åstedet

Voldtekt på russetreff i Halden

Politiet opplyser at episoden skal ha skjedd ved de mobile toalettene ved den nedre scenen på festningsområdet.

Foto: Espen Torgersen/NRK

– Vi skal nå få gjort søk med hunder på åstedet, så får vi se hva som kommer ut av det. Videre prøver vi å komme i kontakt med eventuelle vitner. Et stort arrangement som dette landstreffet har stort vakthold. Vi er interessert i å komme i kontakt med en såkalt frivillig vakt, som jenta skal ha snakket med kort tid før hendelsen, sier Atle Hauge, leder volds- og sedelighetsavsnittet ved Østfold politidistrikt.

Kvinnen er undersøkt ved voldtektsmottaket ved Sykehuset Østfold.

Ifølge anmeldelsen skal voldtekten ha skjedd ved de mobile toalettene ved den nedre scenen på festningsområdet.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spydeberg på rådmannsjakt igjen

    Rådmann Gry Sjødin Neander i Spydeberg har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander har vært rådmann i Spydeberg siden september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020. – Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

  • Krever utredning om Tim Daniel

    Sakkyndige må finne ut hvorfor seksten måneder gamle Tim Daniel døde. Det krever foreldrene. Gutten var avhengig av helsehjelp døgnet rundt, men mistet livet mens han bodde i en kommunal barnebolig i Sarpsborg. Fylkesmannen mener Sarpsborg kommune har brutt kravet om forsvarlige tjenester, men at kommunen ikke kan klandres for selve dødsfallet.

    Tim Daniel Harlem
    Foto: Privat