NRK Meny
Normal

Søker ikke toppjobb i KS

Rådmannen i Halden blir værende på sin post.

Gudrun Haabeth Grindaker

LIKER UTFORDRINGER - BLIR I HALDEN. - Jeg blir engasjert av utfordringer, og i Halden er det mange, sier rådmann Gudrun Haabeth Grindaker.

Foto: Camilla Næss / NRK

Gudrun Haabeth Grindaker, som kom fra direktørstilling i Kommunesektorens organisasjon (KS) og startet opp som rådmann i Halden den 1. februar i fjor, har vært nevnt som mulig kandidat til toppjobben i KS etter at Sigrun Vågeng sluttet på dagen i oktober i fjor.

Styret i KS har i flere måneder vært på jakt etter ny toppsjef, men fra rådmannskontoret i Halden kommer det ingen søknad.

Les også:

Trives i Halden kommune

Kommunal Rapport skriver at mens ansettelsen av ny administrerende direktør drar ut, og KS' arbeidsutvalg holder tett om hvem de ser på som mulige kandidater, går spekulasjonene høyt om hvem som overtar etter Sigrun Vågeng.

Fylkesrådmann Evy-Anni Evensen i Telemark er blitt spurt, men har takket nei.

Osmund Kaldheim og Gudrun H. Grindaker forlater heller ikke sine rådmannsposter for å bli toppsjef i Kommunenes Hus, skriver Kommunal Rapport.

- Ja, jeg trives i Halden. Det er en flott by og kommune, med innbyggere med et svært stort engasjement for kommunen og lokalsamfunnet, ansatte med stolthet over jobben sin, og en flott gjeng med ledere, sier Haabeth Grindaker til NRK.

Har du noe tidsperspektiv for hvor lenge du vil bli Halden?

- Jeg blir engasjert av utfordringer, og i Halden er det mange! Så i det perspektivet kan det bli lenge.

Litt mer alvorlig, jeg ønsker å bli - jeg ønsker å være med på å utvikle Halden til en foregangskommune. Så vil det selvsagt også være avhengig av om jeg lykkes i oppdraget og om rammebetingelsene rundt meg er akseptable, sier hun.

Les også:

- Økonomi største utfordring

Største glede så langt i Halden?

- Det som gleder meg mest, er når jeg får gode tilbakemeldinger fra innbyggere og brukere på de tjenestene og oppgavene vi utfører og yter. Tilfredse og engasjerte medarbeidere og ledere gir meg også mye glede.

Tilbakemeldinger på at vi gjør det vi sier, at vi lever etter våre verdier, at vi møter innbyggerne med respekt og åpenhet. Det gleder meg, sier Haabeth Grindaker.

Halden kommune er en ROBEK-kommune, og har begreset handingsrom i forhold til bruk av egne midler i årene som kommer.

Kommunen har over flere år hatt store underskudd, og det er varslet omfattende effektiviseringstiltak og kutt, for å komme i pluss.

Største utfordring til nå og fremover?

- Det kan her være et enkelt svar å peke på økonomien. Men jeg tror kanskje den største utfordringen er knyttet til den tilliten og det omdømmet som organisasjonen Halden kommune har i lokalsamfunnet.

Det er helt sentralt at politikk og administrasjon sammen har troen på at de utfordringene vi har kan løses, sier Haabeth Grindaker til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Inne på topp 10 liste

    I går rundet Harald Zwarts film "Den 12. mann" 500 000 besøkende på kino, og er med dette inne på topp 10 over mest sette norske kinofilmer i nyere tid.

    Den 12. mann
    Foto: Nordisk Film / Zwart Arbeid
  • Advarer mot lave ledninger

    Hafslund Nett advarer mot lavthengende strømledninger i skog og mark. Strømførende ledninger henger mange steder svært lavt på grunn av is som tynger dem ned. Det kan være livsfarlig å komme i berøring med disse ledningene.