Normal

Snurren ødela for Petter Solberg

Det kunne gått riktig så galt for Petter Solberg i tetkampen i Rally Sverige.

Video Petter Solberg gikk på en snurr

Petter Solberg satt seg fast i snøen på den fjerde etappen.

Nordmannen avsluttet med å vinne fredagens to siste fartsprøver i Rally Sverige.

Men det kunne gått galt for Petter Solberg, da han var uheldig og ble sittende fast i en snøkant på den fjerde etappen. Ifølge ham selv tapte han rundt 15 sekunder på tabben.

– Jeg gikk i revers med en gang, men kom ikke langt nok tilbake. Så jeg måtte kjøre frem på nytt, så tilbake i revers igjen. Jeg banna, ler han.

Finske Jari–Matti Latvala leder sammenlagt etter rallyets andre dag. Petter Solberg er på tredjeplass, men Mads Østberg ligger på fjerde.

Solberg ligger 18,6 sekunder bak Latvala, men han kunne fort ha ledet sammenlagt – hadde det ikke vært på tabben på fjerde etappe.

– Jeg hadde vært veldig nærme, men det er ikke noe problem.

Østberg tidlig i tet

Det ble trafikkaos og kilometerlange køer, da rallyfansen inntok de norske skogene i dag. De fikk se at Mads Østberg vant dagens første fartsetappe, fra Sverige til Norge.

– Rallyet har knapt startet og jeg har mer å gå på. Jeg er veldig komfortabel med bilen og forholdene. Det er en fin linje mellom å pushe hardt og ta for store risker, sa Østberg til WRC-radioen etter SS2.

Dermed gikk Østberg rett opp i tet i Rally Sverige, slik han også gjorde i fjor – da han endte på en sterk andreplass sammenlagt.

Men unggutten fikk problemer da rallyet fortsatte på jordene i Hedmark.

– Det er ingen tvil om at jeg trives best i skogen. Jeg skjønner at vi trenger publikumsetappene, men jeg liker dem ikke, sier han til NRK.no.

Han klarte dermed ikke å holde stand til finske Latvala, Mikko Hirvonen eller Petter Solberg, og endte dagen på fjerdeplass, 32,3 sekunder bak førsteplassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mads Østberg

Mads Østberg fikk en strålende start på Rally Sverige.

Foto: Micke Fransson / SCANPIX

Verdensmesteren kjørte ut

Henning Solberg har kjørt seg opp kraftig siden starten på dagen, og ligger på sjetteplass sammenlagt, 1.48.5 bak Latvala.

Verdensmester Sebastien Loeb fikk også problemer på snødekte veier i Skandinavia. På den sjuende etappen måtte han finne seg i å havne i snøen på Kirkenær, nord for Kongsvinger.

– Jeg kom litt langt ut i en sving, endte i snøen, og ble der. Nå må jeg bare gjøre det så bra som mulig. Vi er litt langt fra lederen, så vi har ikke noen sjanse der. Vi får bare se på resultatlistene, og se hva vi kan gjøre, sier han til NRK.

Loeb ligger på en syvendeplass sammenlagt.

Eyvind Brynildsen ligger på 10. plass, 2.59.8 bak Latvala.

Lørdagens rally starter klokken 07.58, med 24.63 kilometer. Det skal kjøres åtte etapper på lørdag, før Rally Sverige avsluttes med seks etapper på søndag.

Sammenlagtresultater etter andre dag av Rally Sverige:

1. J. LATVALA 1:23:50.8
2. M. HIRVONEN +16.8
3. P. SOLBERG +18.6
4. M. ØSTBERG +32.3
5. E. NOVIKOV +1:12.1
6. H. SOLBERG +1:48.5
7. S. LOEB +2:08.9
8. P. SANDELL +2:18.8
9. M. PROKOP +2:26.9
10. E. BRYNILDSEN +2:59.8

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Moss

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 19. Veien er stengt fra Mosseporten i retning sentrum. Det er trafikale problemer på stedet.

  • 71-åring tatt for stjeling

    En 71 år gammel kvinne ble pågrepet av politiet i Moss i formiddag etter å ha stjålet varer på kjøpesenteret Amfi Moss. Kvinnen hadde på seg en spesialjakke med sydde lommer i fôret. Kvinnen er tatt for tilsvarende forhold tidligere.