Hopp til innhold

Snøtrøbbel på stadion

Usikkert om mattene blir klare til seriestart.

Fredrikstad stadion i snødrakt

Slik ser det ut på Fredrikstad stadion en knapp måned før første hjemmekamp i eliteserien. Det kan bety trøbbel for FFK dersom snøen ikke forsvinner i tide.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

Mens folk går mann av huse for å bruke alt det hvite gullet som har falt ned fra himmelen den siste tiden, så har snøen blitt til en hodepine for banemesteren på Fredrikstad Stadion.

- Vet ikke hva vi gjør hvis snøen ligger

Første hjemmekamp er om en måned, og stadionsjef Tormod Hermansen skulle gjerne ha både gjødslet og sådd før dommeren blåser igang kampen.

- Snøen ligger bare oppå, men vi trenger å gjøre mer enn bare å ta den vekk. Matta trenger mye stell før vi kan begynne å bruke den, sier han.

Fredrikstad stadion i snødrakt, Tromod Hermansen

Tormod Hermansen er banemester på Fredrikstad stadion. Han er bekymret for at det fortsatt ligger så mye snø på matta.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

Under snøen er det grønt, konstanterer Tormod Hermansen.

For under snøen og gressbanen går varmeanlegget for fullt.

- Vi fyrer i håp om å få vekk snøen. På mandag ettermiddag var det helt grønt her. Alternativet er å rulle ut en vekstduk, men den må det heller ikke komme snø på, sier stadionsjefen.

LES OGSÅ: Grönhagen forlenget kontrakten

Derfor håper ikke Hermansen at det kommer så veldig mye mer nedbør nå.

- Vi satser på at det blir litt mildvær, for vi vil gjerne ha vekk snø som ligger andre steder på stadion også. Hvis det fortsetter å være full vinter når det nærmer seg 22. mars og første hjemmekamp, så vet jeg ikke hva vi gjør, sier han.

SLIK SER DET UT PÅ FREDRIKSTAD STADION:

Video nsps_upload_2009_2_20_15_27_21_28.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fyrer for 20 000 kroner i døgnet

Det ser mørkt ut for stadionsjefen i Fredrikstad og andre steder i Norge.

Værutsiktene varsler at det skal fortsette å snø på Østlandet, og det skaper en viss bekymring for fotballklubber som må ha mattene spilleklare til slutten av mars.

LES: Har solgt 5 700 sesongkort

I prinsippet fungerer varmeanlegget på stadionene på samme måte som varmekablene hjemme i på badet, men dog i en litt annen skala.

- Det er 32 000 meter med rør som ligger 30 centimeter ned i bakken. Det renner vann gjennom dem, men de er ikke så veldig tjukke, forklarer Hermansen.

Fredrikstad stadion i snødrakt, Tromod Hermansen

Under snøen ligger det grønne gresset og bare venter på å få vist seg fram. Rørene under matta fyrer for fullt, og 20 000 kroner per døgn går med i håp om at matta skal bli klar til slutten av mars.

Foto: Jan Kenneth Bråten / NRK

Varmen har stått på siden starten av februar, og det koster Fredrikstad fotballklubb dyrt.

LES OGSÅ: Kvisvik scoret - Barsom skadet

- Hvis vi fyrer for fullt, så koster det cirka 20 000 kroner i døgnet. Siden stadion åpnet for to år siden, har vi brukt nesten en halv million kroner på å varme opp og tørke matta. De største utgiftene kommer i vårhalvåret, sier Tormod Hermansen, banemester på Fredrikstad stadion.

Aller helst bør det bli varmegrader og mildvær til over helgen hvis matta skal bli klar.