NRK Meny
Normal

Flere trafikkulykker i snøværet

Med snøen og glatta kommer også bilulykkene til Østfold.

Trafikkulykke Ørmen

Det har vært flere trafikkulykker i Østfold søndag. Det skal være glatte veier og vanskelige kjøreforhold flere steder i fylket.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Det har kommet snø over stort sett hele fylket i løpet av natten, noe som har ført til vanskelige kjøreforhold og svært glatte veier enkelte steder.

I morgentimene i dag var en bilfører uheldig på det glatte føret nord for Ørmen.

– En bil hadde snurret og havnet i grøfta. Det er ikke snakk om personskade, kun skader på bilen. Politiet oppretter ikke sak, forteller operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt.

– Når det er hvitt på bakken og glatte veier, så pleier det å skje noe. Vi får håpe at det ikke skjer noe alvorlig, legger operasjonslederen til.

Trafikkulykke Ørmen

En bil snurret ut av veien nord for Ørmen søndag morgen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Flere ulykker

I morgentimene var det en ulykke i rundkjøringen øst for Mosseporten. Føreren av en av ulykkesbilene stakk fra stedet, men ble senere funnet av politiet.

– Politiet fant ham hjemme og han har erkjent å ha vært involvert i uhellet. Han har ikke gyldig førerkort og han er også mistenkt for kjøring i ruset tilstand. Politiet anmelder forholdet, opplyser operasjonslederen på Twitter.

Like etter klokken 11.00 smalt det også på E6. Tre biler kolliderte i sørgående retning ved Svinesund.

– Flere fikk sperter i rygg og nakke. Tre personer kjøres til legevakt med nakkesmerter og to til Sykehuset Østfold med ryggsmerter.

Frontulykke i Sarpsborg

To timer etterpå smalt det igjen. To personer ble undersøkt av helsepersonell etter at en bil endte på taket på fylkesvei 151 i Hobøl.

– Ikke mistanke om noe ulovlig. Årsaken var meget glatt vegbane.

Klokken 13.30 kunne politiet melde om en trafikkulykke i Oscar Pedersens vei i Sarpsborg.

– Front mot front, hvor den ene bilen skal ha kommet over i motsatt kjørefelt. Mindre personskader.

I tillegg er en bilfører mistenkt for promillekjøring etter at han kjørte inn i en annen bil i Olav Haraldssons gate i Sarpsborg.

Like etter klokken 14 meldte politiet at to personer klaget over smerter i nakken, etter at bilen de satt i kjørte inn i autovernet på E6 ved avkjøringen til Halden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.

  • Tar trolig FFK til retten

    Tidligere FFK-profil Hans Erik Ramberg er misfornøyd med måten han ble sagt opp på av klubben i fjor i høst, og nå må partene trolig møtes i retten. Ramberg var ansatt i en 50 prosent stilling som markedsansatt i FFK, men mistet jobben da klubben rykket ned. Etter gårsdagens rettsmekling i Fredrikstad tingrett har partene fortsatt ikke kommet til enighet, skriver Fredriksstad Blad.