NRK Meny
Normal

Snart klart for sci-fi festival

Festivalsjef for Fredrikstad Sci-Fi Festival, Mette Durban Andreassen, sier at årets festival blir enda bedre enn i fjor.

Mette Durban Andreassen

Festivalsjef, Mette Durban Andreassen, sier det blir et variert festivalprogram.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Den skal bli større og bedre. Det er mye som skjer, men vi kjører på med mye av det samme som skjedde i fjor. Det blir stands i hele foajeen, det blir gaming hele helgen fra fredag til søndag, vi kommer til å kjøre brettspill, cosplay-konkurranser og foredrag, sier Durban Andreassen.

Hun forteller at det det også blir sminkekurs og astroshow med science fiction-forfatter Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard.

I tillegg kommer Paul Blake, kjent fra Star Wars, og manusforfatter for tegneserien Svampe-Bob, Eric Shaw.

Festivalen finner sted fra 22.- 24. april på Fredrikstad kino.

Skal kjøre film hele natten

På lanet er det plass til hundre personer, og Andreassen håper at det blir fullt.

– Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å ta med seg laptop eller PC og sitte å game og lane, og så kunne ta seg en tur på en film, eller en tur i konsoll-gamingsalen. Kjøper du et lan-pass har du også tilgang til hele festivalen, forteller hun.

Det vil også være nattmaraton med filmer på årets festival.

– Filmene skal gå kontinuerlig fra fredag til søndag. Det blir forskjellige filmer. Mange tror at en sci-fi festival bare består av sci-fi, men det stemmer ikke. Den rommer mye mer enn det. Vi skal kjøre sjangrer som fantasy og eventyr, opplyser hun.

Pengepremie til beste kostyme

Festivalsjefen understreker at det er noe for alle aldre.

– Vi kjører som sagt mye gaming, men vi har også retro-game-avdeling som kan være litt nostalgi for foreldrene å få med seg. Der kan de jo også ta med seg barna sine og vise hva de spilte da de var yngre. Der har vi alle mulige konsoller, fra Playstation 1 og oppover, og også den første nes-maskinen, så der kommer det til å være mye å velge i.

Andreassen tror flere vil bli med i cosplay-konkurransen i år,. Det er en konkurranse hvor man kler seg ut som ulike karakterer fra blant annet spill, filmer og PC-spill.

– Jeg tror det vil bli en større oppslutning i år. I fjor spikret vi festivalen i løpet av noen måneder, nå har vi hatt bedre tid til å forberede oss og bedre til å promotere det. I år har vi også en premie på 10.000 kroner på cosplay-konkurransen. Det tror jeg vil dra litt flere gjester langveis fra, sier hun ivrig.

Fredrikstad Sci-fi Festival på Fredrikstad kino 1. til 4. mai 2015.

COSPLAYERE: Se videoen med Kristin Aspheim (Yang Xiao Long fra TV-serien RWBY) som var med i fjor.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.