NRK Meny
Normal

Snart kan du bade utendørs midt i Askim by

Østfolds største badeanlegg har planer om å bli enda større: Om noen år kan du bade utendørs midt i Askim – og svømme inn i en ny innendørs svømmehall.

Planer for utvidelser av Østfoldbadet

Slik skal Østfoldbadet se ut i framtiden, ifølge planene.

Foto: Østfoldbadet

Østfoldbadet i Askim kan bli langt større enn i dag. Denne uka la daglig leder David Koht-Norbye frem sine utbyggingsplaner for generalforsamlingen. Målet er å skape det mest komplette badelandet i Norge.

David Koth-Norbye

David Koth-Nordby er daglig leder ved Østfoldbadet.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Meningen er at vi skal bygge en ny svømmehall med fem baner a 25 meter samt et utendørs basseng der folk kan ligge og sole seg og hygge seg på plenen utenfor anlegget. Og ikke minst: de kan svømme inn og ut mellom de to bassengene, sier Koht-Nordby.

På utendørsanlegget tenker han at barna skal kunne kan leke på plenen. Håpet er å få opp lekeapparater og skape et aktivitetssenter i sommermånedene. Målet er å trekke mer publikum også på den tiden av året.

Vil trekke barnefamilier

Planen er å ta over tomta til barnehagen som ligger vis-à-vis og som skal legges ned, og bygge ut, slik det blir 600 nye kvadratmeter med basseng. Det skal bidra til å trekke folk fra store deler av Østlandet til Askim:

– Målgruppene er i første rekke barnefamilier fra hele Østfold og Follo, fra Oslo og Nedre Romerike og fra deler av Värmland. Konkurransen tilspisser seg, og skal vi henge med i konkurransen må vi utvikle oss, mener han.

Byggestart i 2018

– Det er store planer?

– Det er store planer men det vil være med å bidra til at Askim og Indre Østfold får det mest komplette badeanlegget i Norge slik jeg ser det.

Planen er byggestart våren 2018 og at anlegget skal være klart til bruk sommeren etter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stoppet manipulert smuglerbil

    Tollerne på Ørje har holdt tilbake en smuglerbil etter en rutinekontroll i går ettermiddag. Bilen var lastet med nesten 1500 liter øl og 228 liter brennevin, og hadde et modifisert fjæringssystem, opplyser Tolletaten. To polakker kjørte bilen og saken er nå oversendt politiet.

  • Byforsker advarer Fredrikstad

    Fredrikstad får skryt for hvordan byen har skapt nytt liv i sentrum på dagens konferanse om utviklingen i stasjonsbyene i Østfold – men også en advarsel. Byforsker Erling Dokk Holm fra Høyskolen Kristiania sier de ikke må finne på å legge et nytt handelsområdet tett på den nye jernbanestasjonen nær sentrum.

    Erling Dokk Holm
    Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK