Snart fullbooket i studentboligene

Det nærmer seg studiestart, og det kan bli kamp om studentboligene i Østfold. Studentsamskipnadens boliger er nå stort sett leid ut nå.

Høgskolebygg Fredrikstad

Studentsamskipnaden har leid bort alle studentboligene i tilknytning til høgskolen i Fredrikstad.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

I Fredrikstad er alle studentboligene til samskipnaden fullbooket. Av de 210 nye studentboligene i Halden, er det også bare noen få ledige igjen.

Rita Hirsum Lystad

Rita Hirsum Lystad er direktør for Studentsamskipnaden i Østfold.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

– Vi er i prinsippet snart fullbooket, slår direktør i Studentsamskipnaden i Østfold, Rita Hirsum Lystad fast.

Hun legger til at Studentsamskipnaden har en del studentboliger fra før i Halden i tillegg til de nye som kommer på Remmen, og der er det fortsatt noen hybler ledig.

I Fredrikstad er det allerede helt fullt.

Ønsker bedre dekning

– Vi har ikke et så godt tilbud i Fredrikstad som det vi nå har i Halden, sier Hirsum Lystad. – Der er det i prinsippet fullt.

Hun er ikke fornøyd med dekningen, så Studentsamskipnaden har satt i gang arbeid med en reguleringsplan for en tomt rett ved siden av de studentboligene som finnes i dag, i et samarbeid med Fredrikstad kommune.

Til tross for 210 nye studentboliger i Halden i år og ytterligere 144 boliger til neste år, har studentsamskinapden en vei å gå for å nå målet om at 15 prosent av studentene skal få tilbud om bolig.

– Når de nye kommer vil vi ligge på en dekningsgrad på omkring ti prosent, når vi er ferdige med byggetrinn to neste år. Så vi har fortsatt en vei å gå, sier Hirsum Lystad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvejuks kan gi lang karantene

    Juks på teoriprøven for førerkort kan føre til ett års karantene før prøven kan tas på nytt. Det foreslår Samferdselsdepartementet. Stadig flere blir tatt i å jukse på teoriprøven. I september dømte Fredrikstad tingrett to menn til 24 dagers fengsel for slik juksing.

    Juksing på teoriprøven blir politianmeldt
    Foto: Øyvind Nyborg / NRK