Snart får Vålerfolket strømmen i bakken

Hafslund Nett vil kvitte seg med strømbruddene i Våler ved å legge kabelnettet i bakken. Ordfører Reidar Kaabbel gleder seg.

Reidar Kaabbel, ordfører i Våler
Foto: NRK

Planseksjonen i Hafslund Nett Øst, Arild Myrvang, forteller at selskapet langt fra er fornøyd med driftssikkerheten til dagens luftspenn i deler av Våler.

Luftspennet fra Krosseng mot Grepperød og Kjærnes har hatt gjentatte strømbrudd i år, og opp mot 1 300 husstander har blitt rammet.

Sånn kan det ikke fortsette, sier Myrvang.

– Vi må komme oss ut av situasjonen. Det er helt uholdbart for kundene å ha det på den måten der. Dette er vi ikke tilfreds med overhodet.

Setter i gang etter møte

I forrige uke var Hafslund Nett Øst i møte med Våler kommune, og nettselskapet har nå satt i gang planleggingen av en sikrere strømforsyning i kommunen.

Strømbrudd

Et kjent problem for de som får strømmen via luftspenn i skogrike deler av Østfold.

Foto: Einar Andersen

Våler-ordfører Reidar Kaabbel håper kommunen nå skal bli kvitt strømproblemene.

– Vi får et stabilt strømnett, og slipper å være usikre på det. Det er det viktigste. Jeg tror folk blir fornøyde når dette er på plass.

– Konkret ser vi på muligheten for å legge deler av området, fra Krosseng ut mot Grepperød/Kjærnes ned i kabel, utdyper Myrvang.

– Vi ser også på en kombinasjon, eller bytte av isolatorer, på de strekningene der det er egnet.

Starter i vinter

Arbeidet skal i gang så fort som mulig, og gravingen vil skje i vinter, i den grad forholdene tillater det.

– Det har vært fullt mulig å grave de siste vintrene, men det er jo aldri godt å si hva som skjer denne vinteren, sier Myrvang.

– Vi kommer til å være i dialog med Våler kommune hele veien, og oppdatere dem på fremdriften.