Normal

Snart er festen i gang

Klokken halv ni begynner innslippet til åpningsfesten som markerer starten på Sarpsborgs jubileumsår.

Rigging, nyttårsfest
Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Dette skal være startskuddet for et år fylt med masse kultur, idrett og underholdning for sarpingene. Og de har mye å glede seg til!

Det forteller jubileumssjef Svein A. Halvorsen. Jubileumsfesten i kveld er gratis og byr musikk, show og raketter på torget i Sarpsborg.

Klokken halv ti entrer Staysman & Lazz scenen sammen med Katastrofe. De holder på med sitt show frem til klokka var ti.

Svein A. Halvorsen

Svein A. Halvorsen gleder seg stort til nyttårsfesten i kveld.

Foto: Kathrine Brønn/NRK

– Da blir det en liten pause på et kvarter, så folk skal kunne komme seg til de fire himmelretningene.

Og med det refererer Halvorsen til fakkeltogene som skal gå fra nord, vest, sør og øst til torget. Klokken kvart over ti begynner togene å gå fra Sandesundveien Skole i sør, St. Maries plass i øst, fotballstadion i vest og Glengshølen i nord. Med hundre fakler i hvert tog og batteridrevne lys til barna håper Halvorsen på god stemning hele veien til torget.

Fremfører tusenårslåt

Utover kvelden blir det innslag fra konferansier Erik-André Hvidsten, musikk fra Admiral P, Stian Joneid, Ulrikke Brandstorp og Malin Skavenius.

Toaletter på torget i sarpsborg

Liten blære? Lite problem. Det er nok av toaletter på torget

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– I tillegg kommer Sindre Dybvikstrand. Han er en mann jeg tror de færreste har fått med seg, og han kommer til å overraske de fleste.

Men det musikalske høydepunktet kommer kanskje når 17 år gamle Sveinung Eide Hansen skal fremføre sin jubileumslåt, "Tusen år og tusen til". Sangen, som vant konkurransen om årets jubileumslåt, vil bli fremført av Hansen på piano og Ulrikke Brandstorp på vokal.

– Jeg gleder meg allikevel kanskje aller mest til nedtellinga og fyrverkeriet fra Kulåsparken. Forhåpentligvis har torget fylt seg skikkelig opp og når ordfører Sindre Martinsen Evje teller inn det nye året håper jeg hele Sarpsborg er med ham.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Liten sort hund funnet

    En liten sort hund er tatt hånd om i nærheten av Opstadfjellet i Sarpsborg. Har halsbånd uten telefonnummer. Eier kan ringe politiet på 02800.

  • Truet til seg veske med kniv

    En mann i 30 årene er pågrepet etter at han skal ha ranet en person utenfor legevakta i Halden like før klokken 23 i går kveld. Han truet med en kniv og fikk med seg fornærmedes veske.