NRK Meny
Normal

Snart 40 år gammel dokkestue får likevel stå

Fylkesmannen i Østfold opphever vedtaket fra Hvaler kommune om å rive det lille huset på 2,6 kvadratmeter.

 Bjarne Jørgensen

I dag kan Bjarne Jørgensen smile. Fylkesmannen har bestemt at dokkestua ikke trenger å rives.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Fylkesmannen har sett på det juridiske i saken. De har akseptert at denne dokkestua er bygget i 1979. Da var det ikke noe krav om å søke om tillatelse til å sette opp lekestuer eller uthus, sier en rørt hytteeier Bjarne Jørgensen.

– Viktig for barnebarna

NRK fortalte onsdag om Hvaler kommune som hadde besluttet at dokkestua skulle rives, fordi reglene er slik at det kun er lov med én bygning på fritidseiendom. Dokkehuset er 2,6 kvadratmeter stort, og hytteeieren mente det er alt for strengt å kalle den for et byggverk og klaget inn saken.

Fylkesmannen har nå omgjort kommunens beslutning om å rive det lille huset og skriver i vedtaksbrevet at kommunens beslutning er basert på feil rettsanvendelse. Jørgensen og hans familie er svært glade.

– Det er nesten litt uvirkelig. Det er jo bare en liten dokkestue og ingen ting å lage et storm i et vannglass av. Men det har skapt følelser, ikke minst hos de fem barnebarna våre, sier han tydelig rørt.

Dokkestue

Slik ser hytta ut fra utsiden.

Foto: Petter Larsson / NRK

Sendte melding til kone og barn

Jørgensen sendte melding til sin kone og to barn. Han skrev bare at «vi har vunnet saken».

– Datteren min ringte med en gang og hun synes dette var kjempeflott. Hun har barn på ett og et halvt år og tre år, så dette var veldig viktig for dem. Når de er på besøk er de alltid kjappe med å løpe ned til dokkestua, sier han.

Pensjonisten har kjempet dokkestua i snart ett år og er glad det endelig er over.

– Det er ganske deilig. Jeg har jo levd i uvisshet hele tiden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Mange veier i Fredrikstad stengt

  Fredrikstad triatlon, sykkelrittet Ladies Tour of Norway og sensommerfesten på Dampskipsbrygga i Fredrikstad fører til at mange veier i Fredrikstad blir stengt i dag. I tillegg blir det flere parkeringsforbud, innstilling av bussavganger og endring av bussenes traseer, melder Fredrikstad kommune.

  Kråkerøybrua stengt
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • I fengsel for sykkeltyveri

  En 35 år gammel mann fra Fredrikstad må i fengsel i 30 dager etter at han stjal en flaske sprit og en sykkel.

  Han er tidligere dømt for tjue sykkeltyverier. Siden han har begått ett nytt sykkeltyveri i prøvetiden etter denne dommen, mener Fredrikstad tingrett det er grunnlag for å dømme han han til ubetinget fengsel i 30 dager og 90 dager betinget fengsel.