NRK Meny
Normal

Snarlig løsning på trafikkaos

Fylkespolitikerne tror på en snarlig løsning for trafikk-kaoset i Sarpsborg og Fredrikstad.

 

Ill. trafikk
Foto: Rainer Prang / NRK

For å få stoppet trafikken i og rundt byene, planlegges det å anlegge store parkeringsplasser utenfor Sarpsborg og Fredrikstad.

- Politikerne har både penger og vilje til å få bilene vekk fra sentrum, sier  Ap-politiker i fylkestinget Helge Kolstad til NRK.

 

Illustrasjonsbilde
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Fire parkeringsplasser

- Det viktigste er å få stoppet trafikken utenfor byene, og vi vil anlegge parkeringsplasser utenfor bykjernene, der det går busser videre inn til sentrum, sier Kolstad.

Han ser for seg at folk som betaler parkeringsbillett viser billetten til bussjåførene, og får gratis tur inn til bykjernene.

Kolstad ser for seg at en parkeringsplass på Hafslund, en på Grålum/Tunejordet og i Fredrikstad nær Østre brohode på østsiden av Glomma og en på Ørebekk/Onsøy.

Har penger

Kolstad synes det er vanskelig å si når ordningen kan være i gang, og at det er avhengig av hva det vil koste å etablere parkeringsplassene og rutinene.

- Vi har en del penger nå, som vi kan bruke i 2007, og dermed skal en del av dette allerede kunne realiseres neste år, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 23.04: Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.