NRK Meny
Normal

Sju måneders fengsel for smugling av ti tonn øl

En 55 år gammel vogntogsjåfør fra Litauen er dømt til fengsel i sju måneder etter at han krysset grensen med tolv paller øl.

10.000 liter øl

Tollerne fant tolv paller med over 10.000 liter øl på vogntoget.

Foto: Tollvesenet

Mannen møtte for tingretten i Halden midt i februar. Han erkjente seg delvis skyldig i tiltalen.

I slutten av oktober kom mannen over Svinesund med et litauisk registrert vogntog. Han forklarte at han hadde med seg to konteinere med prefabrikkerte bad og tolv paller med drikkevarer.

– Trodde det var brus

Sjåføren hevdet at han hadde fått opplyst at drikkevarene var brus. Han forklarte at han fikk beskjed om at han skulle få deklarasjonspapirer for drikkevarene ved grensen, men det var ingen som hadde slike papirer til ham. Han fortollet konteinerne og dro videre, vel vitende om at han ikke kunne kjøre videre uten å fortolle drikkevarene.

På veien ut av tollstasjonen ble han vinket til side. Vogntoget ble skannet og det ble avdekket at det fantes 12 paller med drikkevarer på vogntoget.

Sju måneders fengsel

Halden tingrett tror ikke noe på forklaringen om at mannen trodde det var brus han hadde med seg. Tingretten fant vogntogsjåføren skyldig i å smugle 10.300 liter øl.

Tingretten har tatt hensyn til at alkoholavgiften for lasset med øl var på over en halv million kroner.

Dommen fra Halden tingrett lyder på fengsel i sju måneder. Mannen har sittet i varetekt siden han ble stanset i oktober, så fire måneder av dommen er allerede sonet. De 10.300 literne med øl er inndratt til fordel for statskassen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 18:50

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.