NRK Meny
Normal

Smuglet kokain i melkekartong

To menn er i Halden tingrett dømt for grov kokainsmugling.

Melkekartonger
Foto: PER R. LØCHEN / Scanpix

Av Stian Hjelvin Andersen  og Eva Rekvin

Den ene av mennene ble den 9. september i fjor tatt med over en kilo kokain på Svinesund.

Han var da på vei i en buss fra København til Oslo.

Gjemt i kartonger

En av tollinspektørene forklarte i retten at det var en av narkotikahundene som ble brukt under tollkontrollen, som først viste interesse for mannen.

Etter en gjennomgang av vedkommendes bagasje viste det seg at han hadde gjemt over en kilo kokain i en melkekartong og en Ice- tea- kartong.

Mannen innrømmet på stedet at innholdet var kokain.

Nå er mannen dømt til to og et halvt år fengsel i Halden tingrett.

Flere skyldige

I tillegg er også en annen mann dømt for å ha medvirket til smuglingen. Denne mannen er også dømt for å ha nektet å oppgi personlige opplysninger. Ved en senere anledning skal han dessuten ha oppgitt falsk navn.

- Mannen har hatt en sentral rolle ved innførselen. Han har vært delaktig i bestillingen og skulle være mottaker, mener dommerne.

Mannen ble dømt til over fire års fengsel og har bare erkjent delvis straffskyld.

Betydelig spredningsfare

Dommerne ser på smugling av kokain som spesielt alvorlig.

- Kokain er et farlig og svært vanedannende narkotikum. Det er av allmennpreventive hensyn viktig å reagere strengt mot befatning med slike mengder kokain, hvor spredningsfaren er betydelig, står det i dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.

  • Ny forening for unge slagrammede

    Totalt sju mennesker møtte opp da LHL hjerneslag ung ble stiftet i Østfold i går kveld. Da tilsvarende forening startet i Oslo for kort tid siden, møtte tre mennesker opp. Initiativtager i Østfold, Remi Drageset er godt fornøyd