NRK Meny
Normal

Smuglet kjøkken til 122.000

Med bilen full av kjøkken- og pizzautstyr ble en 44 år gammel mann stanset på Svinesund.

Pizzabeslag

Dette var noe av det tollerne beslaglag da de stanset 44-åringen fra Indre Østfold.

Foto: Tollvesenet

Det var under en rutinekontroll at tollerne gjorde storbeslaget på den gamle Svinesundsbroa ved 18-tiden tirsdag.

Beslaglagt

- Sjåføren, en 44 år gammel mann fra Indre Østfold, forklarte han hadde vært i Malmø og kjøpt varene der, sier seksjonsleder ved tollregion Øst-Norge, Per Jørgen Solbjerg, til NRK Østfold.

Mannen forklarte ikke overfor tollerne hva han skulle med kjøkkenvarene.

Uansett motiv er konsekvensen klar.

- I utgangspunktet nå er varene beslaglagt og inndratt til staten. Vedkommende vil mest sannsynlig få en bot av politiet, sier Solbjerg.

Må betale moms

Reglene for innførsel av varer til Norge er enkle nok:

- Har du vært ute av Norge i mindre enn 24 timer, kan du ta med varer for inntil 3.000 kroner. Dersom du vært borte mer enn 24 timer, er summen 6.000 kroner, forklarer Solbjerg.

Skulle du derimot ha gjort et kupp i utlandet, kan du fortolle varene ved å kjøre på rød sone.

- Da må du legge frem fakturaer eventuelt kvitteringer på det man har kjøpt. Stort sett er det kun merverdiavgift man må betale.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.