NRK Meny
Normal

Slik prøvde han å skjule hasjen

Bestillingsoppdraget på en halv kilo hasj gikk ikke helt etter planen.

Smuglet hasj i cornflakes-eske

GJEMT: Smuglerne gjemte hasjen i en cornflakes-eske i forsøk på å få narkotika inn i landet.

Foto: Tollvesenet

Litaueren kom ikke lenger enn til grensa ved Ørje med matvarene sine. For kamuflert i en cornflakes-eske lå det en halv kilo med marihuanu.

– Han fortalte oss at han var på et oppdrag han skulle få betalt for, forteller Nils Henrik Olsson, tolloverinspektør ved Ørje tollsted.

Gjemt som mat

Olsson sier til NRK at cornflakes-esken lå sammen med matvarer og var forsøkt smuglet inn i landet kamuflert som vanlig mat.

Mona Bergseth, krimsjef i Halden

PÅGREPET: To menn ble pågrepet etter hasj-smugling og den ene er nå løslatt, sier Ørje-lensmann Mona Bergseth.

Foto: NRK / NRK

Det var to menn i bilen da de forsøkte å smugle med seg hasjen og begge ble overlevert til politiet.

Ørje-lensmann Mona Bergseth sier til NRK at den ene nå er løslatt og at politiet nå jobber med å få forhåndsberammet en sak for sjåføren av bilen.

Marihuana

IKKE MAT: Det var ikke cornflakes tollerne fant i esken, men hasj.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.