NRK Meny
Normal

Årets største ølbeslag på Svinesund

En svenske på vei inn i Norge hadde tjoret fast 2770 liter øl i en varebil.

Det er det største ølbeslaget tollerne har tatt på Svinesund siden i mars i 2008.

Ølsmuglingen har økt

Wenche Fredriksen i Tollregion Øst- Norge

Kontorsjef i tollvesenet Wenche Fredriksen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

– Til tross for at ølsmuglingen i regionen har økt i år, er dette et sjeldent stort beslag hos oss, sier kontorsjef i tollregion Øst–Norge Wenche Fredriksen.

Det var like før midnatt i går kveld at svensken kom kjørende i en stor varebil over grensen. Svensken hadde tjoret fast 350 brett med 2770 liter øl i varebilen, og forseglet med en pall.

Den 29 år gamle svensken ble deretter satt i politiets arrest.

Løslatt etter avhør

– Vi har avhørt han, og han ble løslatt etter avhøret. Han er ikke tatt for noen lignende forhold tidligere som vi har registrert, derfor ser vi ingen problem i å løslate mannen etter avhøret, forklarer jourhavende jurist i Halden-politiet, politiadvokat Dag Borge Svendsen.

I retten regner man ifølge Svendsen med en grense på omlag 200 liter før ølbeslaget regnes for å være til videredistribusjon. Dermed blir forbrytelsen sett mer alvorlig på, og mannen kan forvente seg å tilbringe en del tid bak fengselsmurene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.