NRK Meny
Normal

Smuglet 245 kilo fest-kjøtt

En 29-åring ble stanset av tollvesenet på Svinesund da han forsøkte å smugle 245 kilo kjøtt til landet.

Det er usikkert hvor kjøttet stammer ifra, men 29-åringen skal ha forklart til Tollvesenet at kjøttet skulle brukes til en fest.

– Hadde gjemt kjøttet i bilen

– Han var klar over at det ikke er lov å ta så mye kjøtt over grensen uten toll-klarering. Kjøttet hadde han gjemt rundt omkring i varebilen som han kjørte, men tollbetjentene fant raskt frem til smuglervarene, forklarer tollsjef på Svinesund Wenche Fredriksen.

Mannen ble stanset på Svinesund tollsted klokken 18.00 tirsdag kveld.

– Blir destruert

Det er kun lov å ha med ti kilo kjøtt over grensen. Dermed kan mannen forvente seg et oppgjør med politiet.

– Saken er sendt over til politiet, men mannen fikk kjøre videre etter at kjøttet var beslaglagt, sier Fredriksen.

Kjøttet kommer nå til å bli destruert .

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.