NRK Meny
Normal

Smuglerne gir seg ikke

Sigaretter, øl, matvarer og kontanter var blant tingene tollerne i Østfold beslagla i løpet av årets første helg.

Øl beslaglagt på Svinesund

En 30 gammel mann fra Latvia kom kjørende med denne lasten i bilen lørdag ettermiddag. 950 liter øl ble funnet i bilen.

Foto: Tollvesenet

To personer i 60-årsalderen fra Marokko ble lørdag tatt for å ha smuglet 1,6 tonn matvarer over den gamle Svinesundsbrua.

Matvarer fra Marokko

De hadde 233 liter matolje og 1370 kilo diverse andre matvarer i bilen.

– De er bosatt i Oslo og forklarte at de hadde vært i Marokko og fraktet med seg matvarene derfra, forteller kontorsjef for grensekontrollen i Tollregion Øst, Wenche Fredriksen.

Maten ble beslaglagt, og de to kommer til å få straffen sin fastsatt senere.

– Begge er tatt for smugling tidligere, forteller Fredriksen.

Hadde kjøpt øl i Tyskland

Lørdag ettermiddag ble en 30 år gammel latvier bosatt i Sverige avslørt med 950 liter øl i bilen da han kom kjørende over grensen på riksvei 102 ved Berby sør i Halden.

– Han forklarte at han hadde vært i Tyskland og kjøpt dansk øl der. Han ble overlevert til politiet etter at beslaget var gjort, sier Fredriksen.

Kjøpte sigaretter i Stockholm og skulle selge i Oslo

Sigaretter beslaglagt på Svinesund

Smugling av 49.800 sigaretter ble avslørt på riksvei 22 søndag ettermiddag.

Foto: Tollvesenet

Søndag ettermiddag beslagla tollerne 49.800 sigaretter etter å ha stoppet en bil på riksvei 22 ved Holtet enda lenger sør i Halden.

Det var en 34 år gammel mann bosatt i Sverige som kjørte bilen, og han forklarte at han hadde kjøpt sigarettene for 50.000 kroner i Stockholm og at han skulle til Oslo for å selge dem.

Fredriksen opplyser at han får en straffereaksjon senere for smuglingen.

Hadde nesten 240.000 kroner i bilen

En større mengde kontanter ble også beslaglagt ved grensen i Østfold søndag ettermiddag.

En 25 år gammel mann ble stoppet av tollerne på Svinesund, og de fant 239.600 norske kroner i en konvolutt i bilen hans.

– Han kommer opprinnelig fra Marokko. Han forklarte at han hadde vært på besøk hos familie i Belgia og at han hadde fått pengene tilbake etter tidligere å ha sendt dem til slektninger i Marokko, opplyser Fredriksen.

Men beløpsgrensen for å innføre kontanter tollfritt er 25.000 kroner, så mannen fikk pengene beslaglagt og må regne med en straffereaksjon for forholdet.

Smuglet kontanter

En 25-åring hadde nesten 240.000 kroner i en konvolutt da han ble stoppet av tollerne på Svinesund.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog begjæres trolig konkurs

    Styret i Norske Skogindustrier kommer trolig til å starte konkursbehandling, etter de varslede planene om å selge datterselskapet Norske Skog. Det melder E24. Aker ASA og Oceanwood varslet tidligere i dag at de sammen vil kjøpe Norske Skog AS. – Styret konstaterer at det nå er lite håp om at styrets forslag til gjeldsordning vil la seg gjøre. Som en konsekvens av det er det sannsynlig at Norske Skogindustrier starter konkursbehandling, skriver de i en børsmelding.

    Ved tømmerlageret til Norsk skog mates trestokkene videre inn i fabrikkanlegget
    Foto: NRK
  • Lovløse på moped og i bil

    Politiet i Fredrikstad har anmeldt en kvinne i 40-årene, for å ha kjørt moped uten førerkort i Lislebyveien. Litt tidligere ble en kvinnelig bilist i 30-årene anmeldt for å kjøre bil uten førerkort. Bilen skal avskiltes.