NRK Meny
Normal

Smuglerne ble fratatt bilene

Tre polske menn får fengselsstraff for smugling. De mister også varene, bilene, førerkortet og penger.

Smuglerbil

Denne bilen ble stanset på en bensinstasjon i Moss i januar og er nå inndratt til fordel for statskassen.

Foto: Politiet

Det var en enstemmig dom som falt i Halden tingrett denne uken. De tre mennene får fem og seks måneders fengsel. I tillegg mister to av dem førerretten og smuglerbilene inndras til fordel for statskassen, skriver Aftenposten i dag.

– Dommen gir et viktig signal til smuglerligaer om at varene, bilene, og pengene de har, vil bli tatt fra dem når de involverer seg i smugling i et slikt omfang, sier politiadvokat John Skarpeid i Østfold politidistrikt til avisen.

To av mennene, en 27-åring og en 26-åring, ble pågrepet på en bensinstasjon i Moss 22. januar i år. De to hadde med seg 160.000 kroner i kontanter og politibetjentene fattet mistanke om at de var involvert i smugling, blant annet fordi en av bilene var utstyrt med stivede dempere, som skal sørge for at man kan laste bilen full uten at det synes på utsiden.

Da politiet senere ransaket huset til 27-åringen i Asker fant de 226 440 sigaretter, 342 liter brennevin og 5763 liter øl.

I huset ble også den tredje polakken, en 45 år gammel mann, pågrepet. Denne mannen har forklart i retten at det var han som eide depotet i huset i Asker, og at de to andre ikke hadde noe med saken å gjøre.

Den 26 år gamle mannen ble også tatt for smugling i desember. Den gang kjørte han en norskregistrert Ford Transit Connect som var fullastet med smuglervarer. Også denne bilen ble inndratt til fordel for statskassen, skriver Aftenposten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.