NRK Meny
Normal

Smuglerkjøtt skulle til restauranter i Oslo

Mannen som onsdag forsøkte å smugle 300 kilo kebabkjøtt inn i landet, har forklart at han skulle selge det til restauranter i Oslo.

Smuglerkjøtt beslaglagt på Svinesund

20 ruller med kebabkjøtt ble beslaglagt.

Foto: Tollvesenet

Det var i går kveld at tollerne på Svinesund stanset mannen i en ordinær tollkontroll.

20 ruller med kebabkjøtt

- Han kjørte en norskregistrert bil, og den viste seg å inneholde 20 ruller med kebabkjøtt, forteller Wenche Fredriksen, kontorsjef for grensekontrollen i Østfold.

Til sammen var det 300 kilo kjøtt mannen hadde i bilen.

- Han forklarte at han hadde kjøpt kjøttet i Strømstad og at han var på vei til Oslo for å selge det videre til restauranter der, opplyser Fredriksen.

Mannen er 24 år gammel og selvstendig næringsdrivende.

- Han fikk kjøre videre etter at tollerne hadde tatt beslag i kebabkjøttet. Han får en straffereaksjon i etterkant, og det er opp til politiet å avgjøre hva slags straff det blir, sier Fredriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.